Knut Rømo (foto: Robert Bråthen)

Lyden av fotografiet

Fotojournaliststudentene ved Høgskolen i Oslo er nå ved endt utdanning, og inviterer til utstilling av sine eksamensoppgaver tirsdag 5. juni. En rekke av arbeidene er musikkrelaterte, og henter motiver fra bl.a. miljøene rundt Oslo Filharmoniske Orkester og Jazzklubben New Orleans Workshop – landets eldste gjenlevende jazzklubb.

Kalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

Studentene skal stille ut sine eksamensoppgaver tirsdag 5. juni 2001, kl 13.00, i Nationalteaterets togstasjon, inngang Vika. Utstillingen vil stå frem til mandag 25. juni, og bør også være av interesse for de rent musikkinteresserte. I løpet av noen hektiske vinteruker har de unge fotografene fulgt vidt forskjellige miljøer i Norge og utlandet, der musikere tydeligvis har vært takknemlige motiver.

Arash A. Nejad har kalt sin eksamensutstilling ”Kontrabassen, mannen, og den tunge veien til podiet”, og følger gjennom en serie fine sorthvitt-bilder kontrabassist Kenneth Ryland i Oslo Filharmoniske Orkester – både i fritid, under øvinger og i konserthallen. Anita Arntzen har på sin side fulgt den 28 år gamle DJ’en Ariane S. Nielsen, mens Kristin Svorte har kastet et blikk på rockabillymiljøet i Oslo, gjennom 34 år gamle Øyan ”Engle” Steen.

Morten F. Hagen har dratt til Italia og besøkt Casa Verdi, et hvilehjem som ble opprettet av komponisten Giuseppe Verdi på sitt dødsleie, og som den dag i dag huser seksti pensjonerte musikere som ennå lever og ånder for et musikalsk fellesskap. Robert Bråthen har kalt sitt bidrag ”Gamle toner med vital puls ”, der han følger det særegne miljøet rundt New Orleans Workshop, som er landets eldste gjenlevende jazzklubb, og holder til på henholdsvis Stortorvets Gjæstgiveri og Gamla i sentrum av Oslo.

Utstillingen kan også besøkes på nettet – så unn deg gjerne en tur innom denne adressen: http://pressclick.hio.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.