Bildet er fra en forestilling av ungkunstner Ibrahim Fazlic i 2019

Konserthusdirektør trekker seg

Direktør i Stavanger Konserthus fristilles fra sin stilling.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

I møte 23. februar ga styret i Stiftelsen Stavanger Konserthus sin tilslutning til at direktør Henrik Melsom Edvardsen fra 1. mars 2011 fristilles fra sin stilling for å kunne påta seg oppgaven som prosjektleder for åpningsfestivalen ”Festspill 2012”, skriver Stavanger Aftenblad.

— ”Festspill 2012” blir et omfattende og komplisert prosjekt, som Edvardsen med sine kunnskaper og erfaring vil kunne lede på en god måte. At han selv sterkt ønsker å påta seg denne oppgaven har vært viktig for oss, kommenterer styrets leder Elisabeth Sjo Jespersen, som viser til Edvardsens omfattende kompetanse. Blant annet hadde han ansvar for det store 2008-prosjektet ”Eventyr i landskap”.

— Jeg er glad for i fellesskap med styret å ha funnet en løsning som gjør at jeg kan ta ansvar for realisering av konserthuset åpningsfestival. ”Festspill 2012” skal strekke seg over flere dager og by på en rekke store arrangement og opplevelser, forteller Henrik Edvardsen som gleder seg til å tre inn i prosjektlederrollen allerede 1. mars.

Ingen dramatikk
Driftsdirektør Aase Marit Fjellanger konstitueres som direktør i Stiftelsen Stavanger Konserthus fra samme dato.

— Det er ingen dramatikk i dette. For meg handler dette ikke om å trekke seg, men å bli gitt muligheten til å gjøre noe annet. Nå kan jeg bruke mine ressurser på fulltid for åpningen av det nye konserthuset. sier Melsom Edvardsen.

— Galskap
Torsdag ble det også besluttet av Stavanger formannskap at konserthuset skal få ekstra penger til egen park og amfi. FrPs gruppeleder Trond Birkedal mener det er galskap at et bygg som koster 1,2 milliarder kroner ikke har satt av penger til dette allerede.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev