Anne Lise Berntsen

Konserter for Afghanistan

Det er økende motstand i Norge mot den pågående bombingen av Afghanistan. Denne helgen arrangeres det to antikrigs-konserter i Oslo: En pop- og verdensmusikkfestival på Safari Club, samt en mer klassisk orientert konsert i Paulus Kirke. Den sistnevnte byr på navn som Anne Lise Berntsen, Alfred Janson, Javid Afsari Rad og lanseringsaktuelle Rolf Erik Nystrøm.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

I presseskrivet Ballade har mottatt i anledning av konserten i Paulus kirke lørdag, heter det at mange norske musikere er dypt bekymret for situasjonen i Afghanistan. Derfor har man spontant ønsket å arrangere en konsert hvor meldingen er klar: «Stopp den meningsløse bombingen av Afghanistan!»

I Paulus kirke vil Anne Lise Berntsen vil synge «Feltherren» fra Mussorgskijs «Sanger og danser om Døden» og Purcells «When I am laid in Earth», mens Javid Afsari Rad har latt seg inspirere av den spente situasjonen og fremfører sin egen, nykomponerte santourimprovisasjon basert på en afghansk folketone.

Alfred Janson vil synge og spille trekkspill, mens andre medvirkende omfatter Thomas Kjekstad, Trond Lindheim, Rolf Erik Nystrøm, Ouame Sereba, Marius Hesby, Astrid Kvalbein og Rolf-Steinar Borch.

Ingen av de medvirkende tar betalt for sin innsats, og konserten er gratis. Det vil imidlertid være anledning i kirken til å gi bidrag til Røde Kors.

Konserten finner sted i Paulus Kirke, lørdag 10.november kl. 19.00. Men alt kvelden før kan du også vise din protest mot bombingen under «Stopp Krigen! Festivalen» på Safari Club (tidligere Exodus). Dette arrangementet begynner klokken 21, og arrangeres av Attac Gamle Oslo. Blant de medvirkende er DJ Adriane, DJ Rudeman, Farout Fishing, Sin Sala Bin Laden, Firca, Wunjo og Willyband. I tillegg blir det palestinsk folkledans, appeller og overraskelser.

Dette arrangementet koster kr. 70. Safari Club ligger i Peder Claussensgat. 4, og konserten begynner klokken 21.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.