CombiNations

Kombi-nasjoner på plate

Et timanns-lag med musikere fra Afrika, Asia og Norge, alle med hver sin definisjon av begrepet «world music», slipper søndag en CD i Oslofjorden. På kulturbåten Innvik, som drives av Nordic Black Theatre, inviterer gruppa ComboNations til konsert. Debutalbumet, gitt ut på eget selskap, spenner over musikktradisjoner fra tre kontinenter. Gruppen ble startet i 2000, som et Atacca_00-prosjekt i regi av Norsk kulturråd.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

CDen «CombiNations» gir deg musikktradisjoner fra tre kontinenter i miniatyrversjon. I et presseskriv forteller gruppa at de skiller seg ut fra mye annen verdensmusikk fordi de ikke bruker vestlige arrangerings-virkemidler i musikken. I stedet har improvisasjon, melodi og ornamentikk en vesentlig plass. Perkusjonister med rytmer fra Brasil, India, Nigeria og Iran, sterke instrumentalister på særegne strengeinstrumenter med «sprø» klang og vokalister med varme, malmfulle stemmer, er med på å gi ComboNations et særegent klangbilde.

Svenske Dagens Nyheter skriver i konsertanmeldelse 22. oktober i år:

«Sju medlemmer från olika delar av Afrika och Asien, alla boende i Norge, som spelar låtar från sina olika kulturer och låter de andra falla inn. Utan att det låter krystat. (…) I övrigt böljar initiativet fram och tillbaka mellan de olika strängespelarna. Som om ingen språkförbistring fanns.»

Gruppa ble startet i 2000, som et Atacca_00-prosjekt i regi av Norsk kulturråd. Musiker og leder av nettverket Samspill for utenlandske musikere i Norge, Javid Afsari Rad, er initiativtaker. ComboNations mottar i år ensemblestøtte, og har nært forestående turnéer i Tyskland, Portugal og Spania.

ComboNations er:

Javid Afsari Rad Virtuos santourspiller fra Iran
Celio De Carvalho Allsidig perkusjonist fra Brasil
Jai Shankar Talentiade-vinner og kjent tablasspiller
Solo Cissokho Senegals berømte sanger
Zhang Zulian Kinesisk mester på Pipa
Sanjally Jobarteh Koraspiller fra Gambia med sterk familietradisjon
Aissa Tobi Marokkansk multiinstrumentalist
Abdulrahman Surizehi Regnes som verdens beste utøver på Benju
Vida Afsari Rad Varm stemmeprakt fra Iran
Tunji Beier Perkusjonist med afrikansk og indisk tradisjon

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.