Ole Kristian Ruud

Klassisk norsk på Midem

Det er ikke bare norsk jazz- og popmusikk som får vist seg fram for verdens musikkbranjse under Midem 2002. Også det klassiske musikkmiljøet vil ha sine representanter på den franske riviera, nemlig Vertavo-kvartetten. I tillegg er Ole Kristian Ruud og Stavanger Symfoniorkester nominert til prisen Cannes Classical Award.

Kalender

Odd René Andersen med band på Hankø

04/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Vertavo avsluttet fjoråret med å vinne den prestisjefylte plateprisen Diapason d’or i Frankrike. Nå venter det franske publikumet på et gjenhør med kvartetten når de torsdag 22. januar holder konsert i Cannes i forbindelse med Midem, verdens største musikkmesse. Den eksklusive konserten ventes godt besøkt av internajsonal musikkbranjse som tidligere har kunnet stifte bekjentskap med strykekvartetten gjenom en rekke turnéer og prismottakelser. Vertavokvartetten er i disse dager også aktuell med det Spellemannsnominerte albumet «Béla Bartók – The 6 String Quartets».

Vertavo er ikke eneste klassiske bidrag fra Norge. Stavanger Symfoniorkester er nemlig nominert til Cannes Classical Award sammen med dirigent Ole Kristian Ruud i kategorien «Orchestral and concerto: CD Premier». Orkesteret er nominert for platen «Geirr Tveitt vol. II» med verkene «Prillar» og «Solgudsymfonien» (Tre orkesterstykker frå Baldurs Draumar).

I tillegg vil Kirkelig Kulturverksteds nye satsing Maria Solheim opptre live på den akustiske scenen Acoustic Riviera på Martinez tirsdag 22. januar kl. 18.00. Hun var også tilstede på Popkomm-messen i Köln i fjor, der hun høstet stor applaus for sitt soloshow. Oppfølgeren til fjorårets album «Barefoot» er også underveis.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev