Kaizers Orchestra

Kaizers og Stavanger Symfoniorkester

En ny kombinasjon av vidt forskjellig musikalske uttrykk finner sted på Torget i Stavanger fredag 14. juni. Da møtes Norges kanskje mest populære rockband for tiden, Kaizers Orchestra, og Stavanger Symfonorkester, som har gjort det til en vane å gå nye veier.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er to Spellemannsprisvinnere av året som møtes på Torget i Stavanger. Kaizers Orchestra, som antagelig har vært Norges hardest arbeidende rockband det siste året, vant Spellemannsprisen 2002 i klassen for rock, og Stavanger Symfoniorkester, som deltok med Arne Nordheims fiolinkonsert på platen som vant i klassen for samtidsmusikk.

Nokså nøyaktig 10 år etter Symfoniorkesteres suksess sammen med September When er orkesteret igjen på utescene i byen sammen med et nytt rockeband fra Rogaland.

Rammen er Stavanger kommunes og Statoils konsert i anledning 30 års jubileet for Stortingets vedtak om å opprette Statoil og la Stavanger bli hovedsete for landets oljevirksomhet. Dette markeres med et gigantisk arrangement i Vågen: Symfoniorkesteret åpner med en egen avdeling, før de kaster seg ut i samspill med Kaizers Orchestra, alt spesialarrangert for de to ensemblene av musiker og komponist Erlend Skomsvoll.

Stavangerensemblet med Anders Bru i spissen kommer også på scenen senere på kvelden, og det blir film på storskjerm. Mia Gundersen er programleder.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev