Saxofon Concentus

Julen under ombygging i Stavanger

I Gamle Tou Bryggeri i Stavanger våkner en spennende kunstscene til liv hver 4. uke. I takt med oppussing og ombygging av det verneveridge bygget, stables en ny kunst- og konsertscene gradvis opp på beina. Alltid under forandring, alltid på vei mot noe nytt. Under tittelen «Site under Construction» inviterer Nils Henrik Asheim og Martyn Reed kunstnere med forskjellig ståsted til spennende møter i den gamle murkolossen . -Jeg håper at stedet kan bli en variert og spennende konsertscene, forteller Asheim som trekker paraleller til Blå i oslo og Blæst i Trondheim. Og nå har han juleprogrammet klart.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Tou-prosjektet har nylig mottatt en solid økonomisk grunnfinansiering av Norsk Kulturråd. 1.8 mill. kr. skal benyttes til kafé, utstyring av lokalene som allerede er i drift, samt videre rehabiliteringsarbeid for resten av det 2600 m2 store vernede bygget. Det arbeides også med stiftelse av et driftsselskap. Arbeidsgruppen for programmet i Gamle Tou Bryggeri er Marika Enstad, Siri Dybwik, Margrethe Aanestad, Siv Stangeland, Martyn Reed og Nils Henrik Asheim. For mens oppussing og vernearbeid pågår, går konserter og andre arrangement videre med uforminsket styrke.

Nå har «Site under Construction» også fått et eget billedkunstprogram ved navn «Site Suspicious». Her vil det vises kunst som en del av arrangementsprogrammet en gang i måneden frem til sommeren 2002.

Primus motor Nils Henrik Asheim, nominert til Nordisk Råds musikkpris og leder av Ny Musikk Rogaland, står i spissen for prosjektet som tar mål av seg å bli Stavangers svar på Blå. Og nå er et intensivt juleprogram for fredag 22. desember klart.

Kvelden åpnes kl. 20.00 med Saxofon Concentus, fire nosrek saksofonister som blant annet har fått en kritiker til å gispe av forundring: «en skulle tro de hadde et felles nervesystem!». De spiller verk av Nørgård, Donatoni og Terzakis, og en ‘try-out’ version av et ferskt bestillingsverk av Tou-leder Nils Henrik Asheim. Dette arrangementet er i regio av Ny Musikk Rogaland.

Klokken 21.30 er det så klart for fem minutter med dybwikdans. » I wish you could talk» heter oppsetningen som har musikk av Squarepusher. Danserne Mari Førde og Stine Knudsen er sammen med koreograf Siri Dybwik et profesjonelt samtidsdanskompani med base i Stavanger. De er nettopp ferdig med produksjonen «I det kvite rommet» som ble mottatt med gode kritikker. Dybwikdans har jobbet mest med hovedsceneproduksjoner, så dette stuntet på Tou blir en ny erfaring.

En halv time senere er det klart for Frode Gjerstad & Peter Brötzmann Kvartett som skal spille julen inn i Gamle Tou Bryggeri. Frijazzens lokale helt Frode Gjerstad tar med seg tyske Peter Brötzmann og de to unge hissige, Paal Nilssen- Love og Øyvind Storesund til en julekonsert utenom det vanlige. Brötzmann har bakgrunn som billedkunstner og henter impulser fra avant-garde konger som Cage, Stockhausen, Mingus, Coleman etc. Også dette arrangemnetet er satt i stand av Ny Musikk Rogaland, før kvelden rundes av med pumpende klubbmusikk.

DJ Stereo tar turen fra utestedet Dattera til Hagen i Oslo for å snurre clubbjazz, soul og funk-vinyl for danseglade Stavanger-folk.

Site under Construction, December 21-22, kl 1900-02.00 i Gamle Tou Bryggeri i Lervigsveien 22. Stavanger. Bill: 100,-/60,- (studenter).

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.