Jazzkammer 2

Jazzkammer vs Merzbow på plate

I oktober slipper Smalltown Supersound en plate med konsertopptaket fra møtet mellom japanske Merzbow og norske Jazzkammer. Og i november drar Jazzkammer til Japan der de skal varme opp for Merzbow og Moore/Gustafsson/O’Rourke. Samtidig fortsetter de den norske bølgen med å hanke inn godord i store utenlandske medier.

Kalender

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

Spectro Duo – Trailblazers Tour

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Under sommerens jazzfestival gjorde den japanske støymesteren Masami Akita, Merzbow, en konsert sammen med den norske elektronika-duoen Jazzkammer. Merzbow hadde tidligere remikset et Jazzkammer-spor for deres ”Rolex”-plate. Nå viser det seg at både Merzbow og Jazzkammer var så fornøyd med begivenheten at de ville ha hele konserten ut på plate.

– Opptaket ble utrolig bra, og både Merzbow og Jazzkammer ville gi det ut. Det var et meget interessant samarbeid som alle involverte var veldig fornøyd med. Plata er ikke veldig støyete, men er mer en miks av elektronika og frijazz, mener Joakim Haugland i plateselskapet Smalltown Supersound.

I tillegg til Merzbow/Jazzkammer-albumet kommer det mye på Smalltown Supersound utover høsten: Aleksander Rishaug albumdebuterer med ”Panorama”, mens Kim Hiorthøy kommer med ny tolvtommer og nytt album, og Hiorthøy har også remikset Jaga Jazzist på deres kommende tolvtommer

Jazzkammer vil trolig ta med seg den kommende konsertplata på sine spillejobber i Japan i november. Merzbow har invitert dem med som oppvarmingsband på to spillejobber, deriblant en elektronika-festival. Og sannelig får ikke duoen tid til å varme opp for Thurston Moore (Sonic Youth), Jim O’Rourke (Sonic Youth, Stereolab, Tortoise) og den svenske saksofonisten Mats Gustafsson (The Thing) også.

– Når det ble klart at Jazzkammer var i Japan samtidig som Gustafsson/Moore/O’Rourke ordnet Thurston Moore det slik at de fikk Jazzkammer som oppvarmer, forklarer Haugland.

Gustafsson/Moore/O’Rourke kommer for øvrig med plate på det svenske plateselskapet Crazy Wisdom, sist aktuell med The Things ”She Knows…”, senere i høst.

PS! Jazzkammers ”Rolex” fikk sju av ti poeng i musikkavisa NME nylig. «Wherever people are on a quest to rip your inner ear apart like Velcro, you can guarantee Merzbow lurks, and here he is on ‘Chk Error Remix’ creating what sounds like an unfortunate accident in the shower. Thurston Moore adds to the migraine fun too, with ‘Freemix Norwave’.It’s all oddly exhilarating», skriver avisas anmelder Victoria Segal.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.