EnsembleYlajali copy

Intuitive People, 1. chance concert

Studenter på faget improvisasjonsbasert samtidsmusikk ved Norges musikkhøgskole holder i kveld konsert med hovedvekt på intuitiv musikk. Det blir også en urframføring av Rolf Wallins verk «Phonotape X». Les mer om konserten her.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I kveld holder en gruppe studenter fra Norges Musikkhøgskole konsert med hovedvekt på intuitiv musikk. Disse musikerne har bakgrunn i både jazz og klassisk tradisjon, og har faget ”improvisasjonsbasert samtidsmusikk” sammen. Faget, som er helt nytt i høst, oppstod som et direkte resultat av debatten som pågikk for en tid siden, der det ble rettet sterk kritikk mot musikkhøgskolen og institusjonens forhold til improvisasjon. Denne konserten er den første i forbindelse med dette faget, og er derfor unik i norsk sammenheng.

Saksofonisten Rolf-Erik Nystrøm og bassisten Håkon Thelin er faste lærere og står bak faget. I tillegg har studentene hatt undervisning og workshops med internasjonalt anerkjente komponister og utøvere som Rolf Wallin, Luca Francesconi og Arditti-kvartetten. Studentene jobber hovedsaklig med verk som befinner seg i grenselandet mellom improvisert og komponert musikk, og har arbeidet med sjeldent oppførte stykker av blant annet Karlheinz Stockhausen, Christian Wolff og John Cage.

Det improvisatoriske elementet står sentralt i arbeidet med faget og komposisjonene studentene har jobbet med. Studentenes ulike musikalske erfaringer farger musikken og gjør den spennende og uforutsigbar.

På konserten vil det være en urfremføring av Rolf Wallins ”Phonotope X”. I tillegg vil blant annet Karlheinz Stockhausens ”Aus den sieben Tagen” (1968) og studentenes egne komposisjoner bli fremført. Noe av musikken vil bli fremført solo, noe i mindre ensembler og noe med alle.

Medvirkende:
Johan A. S. Jørgensen, gitar
Ingebjørg Loe Bjørnstad, vokal
Imke Schüren, orgel
Miriam Hlavaty, piano
Hanne Rekdal, fløyte
Lars Peder Fjelldal, piano
Ivar Loe Bjørnstad, trommer
Ole Henrik Mohn Pettersen, saxofon
Håvard Skaset, gitar
Guro Skumsnes Moe, kontrabass
Åsmund Aasen Devold, saxofon
Håkon Thelin, kontrabass

29. november kl 20.30
Levinsalen, Norges Musikkhøgskole

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev