Ingar Zach

Ingar Zach til USA, så hjem til ny soloplate

De to norske musikerne Ivar Grydeland (gitar) og Ingar Zach (slagverk) reiser i disse dager til USA og Canada, hvor de blant annet er invitert til å spille konserter og holde workshop på festivaler i Seattle og Vancouver. Når de er tilbake i Oslo, slipper Ingar Zach sitt soloalbum «Percussion Music» i forbindelse med Øyvind Torvund og Oslo Sinfoniettas konserter i Kulturslottet Soria Moria på Torshov 25. februar.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Grydeland og Zach spiller 14. og 15. februar konsert og holder workshop på den 19. utgaven av «Seattle Improvised Music Festival». 16. februar spiller de norske musikerne på Seattles «Center on Contemporary Arts», før turen går til Vancovuers årlige festival «Time Flies». Den vest-canadiske festivalen inviterer årlig et knippe improvisasjonsmusikere som i 4 kvelder på rad holder en rekke konserter der besetningene bestemmes umiddelbart før musikerne går på scenen. I år møter Grydeland og Zach musikere fra England, Canada, Tyskland og Vietnam for en serie ad hoc-konserter. Også i Vancouver skal de norske musikerne holde workshop for lokale musikere foruten delta i paneldebatter om improvisasjon. Grydeland og Zach gav nylig ut sin andre duo-CD «You Should Have Seen Me Before We First Met» på labelen SOFA.

Den 25 februar på Soria Moria vil Ingar Zach slippe sin solo debut-cd på labelen SOFA. Cden heter ”Percussion Music”, og SOFA melder at den består av et stykke musikk.

Opptaket ble gjort i den gamle sjokoladefabrikken i Gøteborggata i Oslo, og det gigantiske rommet i de gamle betonglokalene på Rodeløkka setter sitt spesielle preg på musikken. Rommet avgir en lang, naturlig etterklang som Zach bruker for oppnå den spesielle samklangen av de ulike instrumentene han benytter seg av. Det mest sentrale elementet på Percussion Music trer fram ved bruken av små elektromotorer/vifter som blant annet berører gonger og rototoms, og det skaper et unikt spill av overtoner. Sammensmeltingen av disse overtonene i det store rommet gjør at et massivt klangteppe blir liggende over store deler av stykket, en slags bevegelig drone.

Dynamikken er også et viktig parameter på Percussion Music, og i coverteksten blir lytteren anbefalt å velge et volum for hele stykket for å få best mulig utbytte av de dynamiske virkemidlene. Musikken er spilt inn live uten noen pålegg eller klipp, og musikken er komponert i løpet av den tiden den ble spilt inn.

«Percussion Music» vil være i butikkene fra 22 februar, og blir distribuert av Musikkoperatørene i Norge.

For mer informasjon om release konserten på Soria Moria som også er en del av Oslo Sinfoniettas konsert med Øyvind Torvund som komponist, finnes på www.bandrom.no, www.nymusikk.no og www.oslosinfonietta.no

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev