Høvikodden Live 2007

Høvikodden i levende live

Ny konsertserie ved Henie-Onstad Kunstsenter på Høvik utenfor Oslo: Høvikodden Live tar opp tråden fra 60-tallet, da senteret presenterte en rekke sentral artister i sin samtid. Høvikodden Live trekker tråder fra denne tiden og frem til i dag i et forsøk på å reetablere senteret som arena for tverrkunstneriske opplevelser. – Vi spiller på tradisjonene, og har i programmet forsøkt å holde oss nært opp til historien, samtidig som vi trekker linjer fremover, sier kurator Caroline Ugelstad til Ballade.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Henie Onstad har som uttalt målsetning å reetableres som arena for tverrkunstneriske opplevelser. Som ledd i denne satsningen arrangerer de i perioden 23. august – 23. september konsertserien «Høvikodden Live». Hit kommer artister som Cluster, Fred Frith, Andrej Nebb og Holy Toy og Nilssen-Love/Brötzmann/Yagi.

«Høvikodden Live» er del av en bredere satsning som skal bestå av en større internasjonal utstilling: ”From 60 to 7- The Politics of the ’Private’» viser verk av blant andre Sanja Ivekovic, Joan Jonas, Josephine Meckseper og Adrian Piper. Utstillingstittelen refererer til tidsrommet kunstsenteret har eksistert (1968 – 2007) og kunstnerne i utstillingen har vært virksomme.

Spiller på tradisjonene

En av kuratorene for prosjektet, Caroline Ugelstad, forteller i dag til Ballade at grunntanken for det hele ligger i Henie Onstads lange tradisjoner:

— Helt tilbake på 70-tallet var Henie Onstad et sted for tverrkunstnerisk virksomhet, der musikken stod sentralt. I dette prosjektet jobber vi med denne historien i et forsøk på å skape en plattform for tverrkunstnerisk virksomhet anno 2007. Vi spiller på tradisjonene, og har i programmet forsøkt å holde oss nært opp til historien, samtidig som vi trekker linjer fremover, sier Ugelstad.

— Høvikodden Live skal bli et årlig arrangement. I år er det jobbet særlig med historien, og det har vært førende å gå tilbake til 60-70 tallet. Dette er ikke fulgt slavisk, og det har også vært viktig å trekke på ulike uttrykksformer med en musikalsk bredde, understreker Ugelstad.

Et sted for tverrkunstneriske opplevelser

I den første perioden, fra 60-tallet og et par tiår fremover presenterte dere samtidige størrelser som Karlheinz Stockhausen, Terry Riley, John Cage og Soft Machine. Det er denne historikken som gjenspeiles med dagens satsning.

— Fred Frith har spilt hos oss tidligere med bandet Henry Cow, og vi fant også ut at Cluster har spilt her tidligere. Det ligger i det hele tatt mye morsom historikk her, og Hild Borchgrevink har faktisk laget en nær komplett arrangementsliste fra 1968 og frem til i dag. Det er en svær liste, sier Ugelstad.

Henie Onstad har altså som målsetning å reetablere senteret som arena for tverrkunstneriske opplevelser og diskusjon. Ugesltad forteller at dette også var intensjonen da Henie Onstad ble bygget.

— Det var en veldig bra teknologi her, og Henie Onstad ble faktisk et meget godt konsertlokale. I de tidlige årene var det nesten ingen andre aktører, med unntak av Club7, og det er så klart mye som er annerledes i dag. Men for oss handler dette først og fremst om å gjøre Henie Onstad til det stedet det opprinnelig ble bygget som, avslutter Ugelstad – som spesielt ser frem til at den berømte utescenen nå skal tas i bruk igjen.

Høvikodden Live, program:

Fredag 24. august
HOK Utescene: Fred Frith (UK)
Kl. 20.00

Lørdag 25. august
HOK Studio: Apartment House (UK)
Kl 20:00

Lørdag 1. september
HOK Auditorium: Seminar – «Museet som eksperimentell arena? (Del 2)
Kl. 11.00-15.00
HOK Utescene: Andrej Nebb/Holy Toy (PL/NO)
Kl 20.00

HOK Utescene: Film: «X», film med Bettina Banoun og Jørn Christsensen, regi: Oddvar Einarson, 1986
Kl. 21.30

Søndag 2. september
HOK Utescene: Michiyo Yagi (JP), Peter Brötzmann (TY), Paal Nilssen-Love (NO)
Kl 15:00

Fredag 7. september
HOK Utescene: Cluster (TY)
Kl 20:00

Lørdag 8. september
HOK Utescene: Nils Petter Molvær
Kl 20:00

Konsertprodusent er Hild Borchgrevink i samarbeid med Ny Musikk og Lars Petter Hagen.

Lørdag 15. september og søndag 16. september blir det HOK Studio, med fokus på den amerikanske regissøren Kenneth Anger fra klokken 13.00 begge dager.

Henie Onstad i permer

I forkant av Henie Onstad kunstsenters 40-års jubileum i 2008 og i forbindelse med Høvikodden Live, publiseres boken om Henie Onstad kunstsenters tverrkunstneriske virksomhet fra 1968 og frem til i dag.

Målet har vært å kartlegge kunstsenterets arrangementsvirksomhet siden åpningen 23. august 1968, og gi et innblikk i kunstsenterets historie som nasjonal spydspiss for formidlingen av samtidens kunstuttrykk.

Boken lages med utgangspunkt i Henie Onstad sitt dokumentasjons- og arkivmateriale, og realiseres med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev