Hør podkast i sommer!

Vi har samlet et knippe av høydepunktene fra Balladepodden til glede for både nye og gamle lyttere.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Balladepodden: En podkast for kritikk og samtale om aktuelle temaer fra norsk musikkliv.

Er det dette hip-hop-ungdommen fortjener?
Det var spørsmålet musikkjournalistene Aslaug Olette Klausen og Tellef Øgrim stilte seg etter å ha gjestet slippfesten til konseptet Vin og rap. I etterkant ble journalistene som begge har levd en stund beskyldt for å være formanende foreldregenerasjon. Vi gir derfor her et gjenhør med ekskursjonen ut i et ungdommelig felt, og forsøket på å analysere et kommersielt urbant uttrykk.

En perle og ni stilstudier
I vår anmeldte Klausen og Øgrim ny, norsk pop, utgitt på EP eller singel. De anmeldte er:
Ane Bjerkan: Winter Grit EP
Boy Pablo: Losing You (singel)
Jakob Ogawa: Velvet Light (Singel)
Lilyer: Maybe This Is All You Can Be EP

Å snakke om å skrive om musikk
Balladepodden gikk meta til verks etter seminar om musikkritikk på Nasjonalbiblioteket.

Om den forrige podden kunne by på byvandring kan denne by på en togtur. Øgrim og Klausen tok turen til Drammen for ”Å grave etter metall” og fikk seg en overraskelse da det var tre og ikke ett band på Union Scene denne fredagskvelden.

Balladepodden, denne gangen kun ved Klausen, tok i juli også turen til Danmark og Roskildefestivalen. Dette ga først en samtale med Axel Vindenes, vokalist og låtskriver i Kakkmaddafakka, som åpnet festivalen på Avalon Scene onsdag kveld.

Under kan du høre ham, som han sier det selv: «snakke skikkelig ut om både Roskildekonserten spesielt, konserter generelt, livet, kunsten og hvorfor låttekstene er så viktige».

I tillegg tok hun på festivalens siste dag med seg Dagsavisens kulturredaktør Mode Steinkjer og frilansjournalist og forfatter Leif Gjerstad i et improvisert backstage-studio for å snakke om trommis- og bandleder Paal Nilssen-Loves hele tre konserter på festivalen.

Hør hvorfor og hvordan det gikk da Paal Nilssen-Loves Japanese Noise Impro, Paal Nilssen-Love’s Brazil Funk Impro og Large Unit Brazil Edition fikk utfolde seg på henholdsvis Gloria og Avalon scene.

Alle podkaster kan også høres på, og lastes ned fra iTunes.

Hva er det med coverlåter?
Like før jul i fjor inviterte Øgrim og Klausen den gang Phonofile-ansatte Jarle Savio i studio for å snakke om coverlåter. De diskutere hvorfor det sist høst og i vinter kom flere utgivelser der etablerte artister tolker andres materiale. Særlig nevnt er:
Ane Brun – Leave Me Breathless
Innlandet (Ingrid Olava og Andreas Ulvo)
Sondre Lerche – Solo Pleasure
Susanna – Go Dig My Grave

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.