Avgarde (plakat, 2007)

Gromme grooves og lydgraut

Laurdag vert det støy og stille, akustikk og elektronikk på Avgarde.

Kalender

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Hayseed og Odd Einar Nordheim på Hankø

11/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Lydkulisser, bunnsolide groovar, filmmusikk, graut og dj-støy er noko av det Avgarde kan presentere laurdag 13 oktober i Sardinen på USF Verftet i Bergen.

Det er den unge komponisten Ruben Gjertsen sitt verk ”Lied” for song og preparert piano som opnar kvelden, før Mari Kvien Brunvoll eksperimenterer med stemme og loop-effektar og tek
med tilhøyrarane inn i si eiga rytmiske og melodiske verd.

Perkusjonsgruppa ”Bergensbatteristane” består av 4 av Bergens mest brukte og mest ulike trommeslagarar, som med eit arsenal av slagverksinstrument lagar klangar, lydar, bråk, stille, dansbare rytmar, solide groovar og skjøre melodiar i samarbeid med DJ Barabass.

Kvelden byr også på bratsjmusikk av Eilert Tøsse: ”Et in Terra” – ei bøn for jorda, framført av Frøydis Tøsse.

”Samtids-støy-breakcore-gratiné” i form av Porridge n’Bass blir det når AUTOMAT.PISS.TOOL får høve til å sleppa tøffe og steintunge beats frå scenen i Sardinen. Gruppa er eit prosjekt basert på kokkegalskap, livet, døden og kjærleiken – blant anna uttrykt gjennom kokkeknivar og radio i tillegg til meir tradisjonelle instrument som kontrabass og trommer.

Gruppa The Science Fair med Oded Ben-Horin byr på jazza filmmusikk før det blir utagerande herjing med akustiske lydkjelder frå fire av Bergens mest markante dj og lydkunstnarar, deriblant Bjørn Torske og Jørgen Træen.

Kvelden roar seg til slutt med Ei ny vandring i Norges Fjell, framført av komponisten Solveig Sørheim sjølv på piano i samspel med Erlend Furuseth Jensen på saxofon.

Sjå ellers www.avgarde.no for meir info.

Konferansier: Morten Eide Perderson.

Det er Avgarde som melder dette.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev