Lene Grenager (foto: Lisbeth Risnes)

Grenager tar over roret i Ny Musikk

Landsstyreutvalget i foreningen Ny Musikk valgte i går Lene Grenager som ny president. Grenager er komponist og musiker, er blant annet medlem i Spunk og skriver for tiden på solooperaen «Hilma».

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Lene Grenager (f. 1969) har nylig avsluttet sitt stipendiat i komposisjon ved høgskolen i Agder, spiller i Spunk, har arbeidet med en rekke verk og forestillinger både som komponist og utvøer. Hun har også bakgrunn som leder i Ny Musikks osloavdeling og Ung Nordisk Musikkfestival.

I valgkomiteens begrunnelse fremheves nettopp hennes mangfoldige virksomhet som verdifull for organisasjonen: «Bakgrunnen som både musiker og komponist gir gode innsikter i og forståelse for begge miljøers rolle i foreningens virksomhet og satsinger. Foreningens arbeid med nye formidlingsformer og kontakt med andre musikk- og kunstmiljøer samsvarer også med vår kandidats interessefokus.»

Ved å overlate denne posisjonen til en representant for den unge generasjonen, gir Ny Musikk en indikasjon på sin vilje til fortsatt å være aktive og innovative i musikklivet. Lene Grenager møter full aktivitet over hele landet når hun tiltrer i høst.

Peter Tornquist forlater sin president-stilling 1. august etter å ha ledet organisasjonen i drøye seks år. Blant tidligere presidenter i foreningens over 60 år lange historie finner vi navn som Pauline Hall, Finn Mortensen, Arne Nordheim, John Persen og Geir Johnson.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev