Dugnad - Lars Saabye-Christensen

Flomkatastrofen: Mer dugnad landet over

I dagene fremover vil det bli en rekke arrangementer under Dugnad-banneret, med særlig stor aktivitet i de største norske byene. I Oslo er det Dugnad-arrangementer fire kvelder på rad, mens kunstnermiljøet og organisasjonslivet i Stavangerområdet lanserer Musichelp – som inspirert av Stavanger Symfoniorkesters innsats for Afganistan vil satse på å gi barn nytt håp gjennom musikk. Og i Bergen samler nye og eldre artister seg rundt innspillingen av en ny sang av Kaia Huuse og Jan Eggum.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

— Inntektene fra konsertene samles inn av DUGNAD.net, og går deretter uavkortet til kontonr. 12 – innsamlingsnummeret alle de store humanitære hjelpeorganisasjonene (Norges Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna) har blitt enige om, sier arrangørene.

Dugnad-arrangementene i Oslo tyvstartet med Norsk Utflukt og Niko Valkepäa på Rock Bottom alt onsdag kveld, og fortsetter torsdag med arrangementer på bl.a. Garage Oslo (Gisli, Subway Safari, Superfamily, m. fl.), Parkteateret (Valentourettes, Bare Egil, Mannskoret) og Stratos (D’Sound, Magne Furuholmen) – i tillegg til den stjernespekkede konserten på Rockefeller.

Dugnad i Oslo: Fra blues til dikt
Fredag 14. januar byr Garage Oslo på Dugnad-konserter med Madrugada, Number 7 Deli og Christer Knutsen. Det blir videre konserter på bl.a. Café Mono (Hanne Hukkelberg, Thom Hell) og Parkteateret (Anne Grete Preus, Kari Rueslåtten), mens du lørdag kan gå på bl.a. Dattera til Hagen (The Lost Summers, Silje Hrafa, Late Bloomer), Café Mono (akustisk stafett med bl.a. Belinda Ho, Minor Majority, Einar Stokke Fadnes (Jim Stärk) og Johnny Hide) og Stratos (DJ Peer, DJ 99, Eggman, Noora, Ina, Samsaya).

På søndag dras det hele i land med My Midnight Creeps på Last Train, samt Tommy Kristiansen, RC Finnigan, Paal Flaata, JT Lauritzen, Trond Granlund, Tom Erik Holmlund, Lars Haavard Haugen, Håkon Høye, Rune Endal, Tore Andersen, Erik Harstad, Knut Hem, Terje Kinn og Jørun Bøgeberg med husbandet på Muddy Waters / Rock bottom.

Onsdag 19 januar blir det dessuten et litterært og veldedig etterspill på Cafe Mono, i form av en forfatteraften med Lars Saabye Christensen m/Kåre Virud, Inger Elisabeth Hansen, Nils-Øivind Haagensen, Are Kalvø, Torgeir Schjerven, Åsne Seierstad, Sjur Miljeteig (trompet)
Konferansier er Selma Lønning Aarø.

Full oversikt over spillesteder og artister, samt ytterligere bakgrunnsinformasjon, er å finne på http://www.dugnad.net
.

Musichelp i Stavanger
I Stavanger vil store deler av kunstnermiljøet og organisasjonslivet stå bak et todelt arrangement i Stavanger Konserthus og på Folken den 25. januar, der Morten Abel, Thomas Dybdahl, Reidar Larsen, Vamp, Bjørn Berge, Thomas Dybdahl & the Great October Sound, Helldorado, Christer Knutsen, Eriksen, Paal Nilsen Love og Randi Tytingvåg er blant de annonserte artistene.

— Målet er å gi en hjelp som skal være langsiktig, der vi vil fokusere på å gi barna håp gjennom musikk, sier arrangørene om tiltaket, som har fått navnet Musichelp. Til nå har hele 31 organisasjoner, inkludert et samlet politisk miljø, samt andre støttespillere, stilt seg bak arrangementet. Stavanger Konserthus samt Studentsamfunnet og rockescenen Folken bidrar med gratis lokaler, personale og utstyr.

— I etterkant av konsertene ved Stavanger Konserthus og Folken den 25 januar, vil vi i samarbeid med kompetente personer konkretisere hvordan music help organiseres og administreres videre og av hvem, forteller initiativtagerne. – Våre tanker og ønsker på det nåværende tidspunkt er på lang sikt å kunne bistå med normaliseringen av barn og unges hverdag. Musikk kan være en unik måte å møte dem på, slik at de selv kan få utløp for mange av sine undertrykte følelser. Inspirasjonen til Musichelp kommer fra Stavanger Symfoniorkesters vellykkede og gjennomførte prosjekt, der de gav musikkinstrumenter til Afghanistan.

Ballade vil etter hvert komme nærmere tilbake til også dette arrangementet, men alt nå kan interesserte begynne å orientere seg på http://www.musichelp.no/. Også dette arrangementet er en del av Dugnad-pakken, og vil dessuten manifestere seg i en egen CD-utgivelse.

Plateinnspilling også i Bergen
Samtidig som en rekke profilerte artister i Rogaland og Kristiansandsområdet har blitt samlet til veldedighetsinnspillinger til inntekt for flomofrene i Sørøst-Asia, har Spellemannkomiteen som kjent gjort det klart at de ønsker å stå bak en ny samleplate etter modell av «Sammen For Livet», frontet med en ny låt signert Lene Marlin og Espen Lind.

Nå følger også artistmiljøet i Bergen på. Bergensartister er onsdag og torsdag i studio denne uken for å spille inn sangen «Vi Tenner Lys», til inntekt for hjelpearbeidet i Sørøst-Asia. Bidragsytere er en blanding av eldre og nyere talenter, og omfatter folk som Rune Larsen, Ephemera, Sgt Petter, Trond Viggo Torgersen, William Hut, Sissy Wish og Tor Endresen.

Jan Eggum er initiativtaker, og har sammen med Kaia Huuse skrevet «Vi Tenner Lys» for å minnes ofrene etter flomkatastrofen. Sangen vil i løpet kort tid vil være tilgjengelig for publikum.

Vi tar ellers også med at det ikke bare er pop-, rock- og popfolket som har sluttet massivt opp om arbeidet for flomofrene. Det ble samlet inn kr. 20.322,- til flomofrene i Sørøst-Asia på ønskekonserten Bergens Tidende og Bergen Filharmoniske Orkester arrangerte i Grieghallen fredag 7. januar. I Oslo Konserthus vil et stort oppbud av profilerte musikere og sangere fremføre Johannes Brahms’ «Ein deutsches Requiem» søndag 16. januar, til minne om ofrene for flomkatastrofen og som støtte til hjelpearbeidet. Også den norsk-svenske avant garde-festivalen All Ears, som går av stabelen fra i dag til og med søndag, gir alt overskudd til ofrene for flomkatastrofen.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev