Eldbjørg Raknes

Fire kvinner til Ny Vokal

Jazzmusiker Eldbjørg Raknes og komponist Synne Skouen er to av bidragsyterne når Ny Musikk og Norges Korforbund går i gang med nest siste runde i prosjektet Ny Vokal til høsten.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Denne gang skal komponistene Synne Skouen, Anna Jastrebzka og Kari Beate Tandberg skrive korverker for Heimdal Damekor, Hauka Dekorum, Kvinnene, Eggkleiva Mannskor, Levanger Mannssonglag og Trøndernes Mannssangforening. Eldbjørg Raknes er med som prosjektkoordinator og skal arbeide sammen med korene om improvisasjonsteknikker og formidling.

Det femårige samarbeidet mellom Ny Musikk og Norges Korforbund, Ny Vokal, er nå inne i sitt fjerde år. Bakgrunnen for Ny Vokal er å stimulere norske komponister til å skrive verker for amatørkor, og dermed bidra til at korene får et større og mer variert repertoar.

I løpet av høsten skal komponistene og korene møtes jevnlig for å innstudere verkene, diskutere problemstillinger i forbindelse med framføring, fortolking og vanskelighetsgrad.

Prosjektet avrundes med en felleskonsert der samtlige kor urframfører verkene i Trondheim i november.Dato vil bligjort nærmere kjent bl.a. her på Ballade, og på hjemesidene til Norges Korforbund.

Denne artikkelen publiseres i samarbeid med Norges Korforbund. Vi anbefaler i den forbindelse også et besøk til deres egne hjemmesider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.