Kristin Asbjørnsen (Foto: GT, Natt & Dag)

Festspillene i Nord-Norge med programmet for 2003

Festspillene i Nord.-Norge slapp i dag programmet for sommerens festival. Sentrale aktører er festspillkunstner Ketil Bjørnstad og hovedutstiller Thor Erdahl. – Festspillene har i år ikke et spesielt tema, men «fortellinger» er en tråd som slynger seg gjennom programmet og som enkelte steder blir tydelige sting, heter det fra Harstad.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ketil Bjørnstad er aktuell både som forfatter og komponist. Han har komponert årets åpningskorestilling «Seafarer’s Song», og har med seg Eivind Aarset, gitar, Nils Petter Molvær, trompet, Kristin Asbjørnsen, vokal, Bjørn Kjellemyr, bass, Per Lindvall, trommer, Svante Henryson, cello og Sven Persson, lyd.

Laila Stien er «Forfatter i fokus». Ragnhild Hilt fra Det Norske Teateret vil lede en fortelleraften, og dette er nytt i festspillsammenheng.

Arild Andersen og Bjørn Skagestad vil ha premiere på «Det vilde kor» – et verk basert på dikt av Knut Hamsun. Liv Hanne Haugen og Anne Katrine Haugen fremfører for første gang «To Søstre», som omtales som en crossover-forestilling om nettopp det å være søstre.

Norsk Ungdomssymfoniorkester vil urfremføre et verk av Ketil Vea med Henning Kraggerud som solist, og Kåre Conradi vil for første gang stille på scenen med et profesjonelt sammensatt storband (NRK Finnmark- og Troms Big Band). Ole Edvard Antonsen vil være solist i en konsert med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, med bidrag fra festpillkunstner Ketil Bjørnstad.

Dadafon, Vidar Vang, Are og Odin, Johan Sara jr Group og Anne Grete Preus med storband går inn i festspillenes klubbkonsept, mens Hallgeir Pedersen er en del av årets jazzsatsing, og Håkon Gullvåg for første gang vil vise en samlet framstilling av sin grafikk.

Nordnorske kunsthåndverkere har jobbet med prosjektet «Sverm», og glasshytta «Blåst» har utstilling. Rikskonsertene stiller med musikere fra sitt INTRO-klassiskprogram; sopranen Isa Katharina Gericke, bassbarytonen Håvard Stensvold, pianisten Gunilla Süssmann, klarinettisten Andrej Maevski og gitaristen Anders Clemens Øien.

22 kort- og dokumentarfilmer er plukket ut for visning, i tillegg til et utvalg av filmer fra kortfilmfestivalen i Grimstad. Nina Wester og tre smykkedesignere i gruppa Trippel er ungkunstnere.

Årets festspill tar til 21. juni, og interesserte kan ellers sjekke festspillenes nettsider for komplett program.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev