Ketil Bjørnstad

Festspillene i Nord-Norge i pluss

Festspillene i Nord-Norge 2003 er over. Både publikumsmessig og økonomisk går årets festival i pluss.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Avtroppende direktør Erik Bugge er fornøyd med resultatet, som innebærer at neste års jubileumsfestspill kan planlegges ut fra et sikkert økonomisk grunnlag. Han berømmer en meget dyktig stab som har arbeidet hardt for å få til et godt resultat både publikumsmessig, kunstnerisk og økonomisk.

Rundt 27.500 mennesker har vært innom et festspillarrangement i år. Det er rett under fjorårstallene, men da var det 30 prosent flere arrangementer. Utstillingene med blant andre Thor Erdahl og Håkon Gullvåg har hatt rekordoppslutning. Festspillene har solgt 60 prosent flere utstillingsbilletter i år enn i fjor.

En rekke av forestillingene ble kritikerrost med høye terningkast, selv om man i den vanskelige økonomiske situasjonen festspillene var i iår ikke kunne satse på toppnavn fra utlandet.

Det mest populære arrangementet var musikk- og drilloppvisning av Garden med over 2500 besøkende. Deretter fulgte Kåre Conradi m/NRK Troms Big Band, åpningsforestillingen med Ketil Bjørnstad og festkonserten med Ole Edvard Antonsen, Ketil Bjørnstad og Forsvarets Musikkorps Nord-Norge.

Av årets 107 arrangement var det 79 norske produksjoner, 34 nye produksjoner og fem bestillingsverk. Økonomisk ser festspillene ut til å gå med 1,8 millioner kroner i overskudd, slik det var lagt opp til i budsjettet. Dette betyr at det meste av det akkumulerte underskuddet fra tidligere år dekkes inn.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev