Solveig Kringlebotn

Festspillene i feststemning

Stemningen er høy i Bergen for tiden. I dag, 22. mai, er det første dag for årets utgave av Festspillene, blant annet med åpningsseremoni av H.M. Kong Harald V og artister som Sarah Kane, Carte Blanche, Robyn Orlin og Voces Thules. Og fortsatt er det billetter igjen til en rekke arrangementer, ifølge Festspillenes informasjonssjef Henning Målsnes.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Det er en myte at det er vanskelig å få billetter til Festspillene, sier Henning Målsnes. – Enkelte arrangementer er utsolgt og har vært det fra ganske tidlig av. Vi har solgt godt med billetter, men det er fortsatt en del igjen til de aller fleste, sier han.

Blant annet konsertene til Leif Ove Andsnes, Jan Garbarek, Arve Tellefsen, Solveig Kringlebotn og Les Ballets Trockadero de Monte Carlo er utsolgt.

Et par timer før åpningsseremonien forteller Målsnes til Ballade at stemningen er god og at de forventer en del tusen mennesker som tilskuere, til tross for at det er en arbeidsdag. – Vi holder seremonien ute for første gang, på en gigantisk scene på Torgallmenningen. Det er klart at hvilket som helst ute-arrangement i Bergen er risikofylt, men i dag er det knallvær, sier han.

Et innslag under åpningsseremonien som garantert vil slå ut bra på sjarmbarometeret er en skokk av barn i røde, gule og blå drakter med hjemmelagde instrumenter.

Hva sa? Hjemmelagde instrumenter?

— Ja, det er snakk om alt fra elektrikerledninger til sykkelhjul, pinner og steiner, forklarer Målsnes.

Det skulle være eklektisk nok for de fleste.

Og mindre eklektisk blir det ikke under de offisielle konsertene under Festspillene.

Blant de bekreftede artistene er det britiske bandet Asian Dub Foundation som skal holde både workshops for ungdom og spille konsert (akkompagnert av filmen La Haine av Mathieu Kassovitz). Andre artister inkluderer Brodsky Quartet, András Schiff, Geirr Tveitt, Jan Erik Vold og Einar Steen-Nøkleberg.

Andre arrangementer som avholdes er blant annet Barnas Festspill, De Litterære Festspill og diverse scenekunst og utstillinger. Music Factory fortsetter forøvrig frem til 27. mai.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev