Fe-mail - Blixter Toad

Fe-Mail: Blixter Toad (2xCD, Apshodel)

Elektrisk støy: (u)ønskede variasjoner i strøm og spenning som opptrer sammen med elektriske forsterkere og apparater for signalbehandling.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Denne plateomtalen kan du lese i sin helhet hos Groove.no – Norges beste nettsted for anmeldelser.

Av Carl Kristian Johansen, Groove.no

Blixter Toad. To ord som betyr noe konkret på hvert sitt språk, men som ikke utgjør noen etablert mening når de er satt sammen. Det ene ordet opphever betydningen av det andre. Skal man finne en mening må man ty til fantasien. Lete etter betydninger i sin egen hjernes irrganger, og bidra med egne assosiasjoner.

Det er en ålreit måte å presentere seg på; å umiddelbart åpne en vei inn til folks fantasi uten egentlig å gi noen konkrete ledetråder. Dette skiller Blixter Toad fra de andre titlene i virket til Ratkje og Tafjord, som fort kan styre fantasien inn på semi-feminstiske eller kvasi-pornografiske spor. Bare smak på Syklubb Fra Hælvete, All Men Are Pigs, Voluptous Vultures (Vellystige Gribber), SPUNK ikke minst, eller det at Fe-mail også er navnet på en voksenfilm fra 1965.

Det er bare på overflaten, for dette handler altså mest om tvetydighet, fantasi og oppfinnsomhet i valgene. Små intellektuelle utfordringer i symbolikken som peker til det som er den virkelig store intellektuellen utfordringen; nemlig musikken.

(————–)

Hele anmeldelsen kan du lese på denne siden hos Groove.no.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev