Engegårdkvartetten starter året på Nasjonalmuseet. (Foto: Engegårdkvartetten)

Engegårdkvartetten spiller på Nasjonalmuseet

Kunst og musikk i det (fortsatt) nye huset.

Kalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

Engegårdkvartetten – de ga ut en av fjorårets beste klassiske plater, slik Ballade oppsummerte det – spiller Mozart og Kvandal på Nasjonalmuseet denne helga. Men styrelederen så seg nødt til å sende ut nyhetsbrev om krøll i billettsystemet: – Beklageligvis oppstod det en feil i billettsystemet som ga inntrykk av at konserten var utsolgt. Men det stemmer ikke og feilen skal være fikset: Engegårdkvartetten spiller Mozart og Kvandal – Nasjonalmuseet.

På programmet står blant annet musikk som den 16 år gamle Mozart komponerte for strykekvartett i 1772. Det blir også musikk skrevet av den neoklassiske komponisten Johan Kvandal, både en strykekvartett fra 1946 og en halling inspirert av Grieg.

Formidler og kunsthistoriker Eilif Salemonsen innleder kort om paralleller mellom reportaret på programmet og kunst i Nasjonalmuseets samling. Musikerne har også med seg plater med sin nye innspilling Johan Kvandal: Complete String Quartets. 

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.