Ola Kvernberg, 2001

«En blond sommernatt»

«White Night Stories» er tittelen på et samarbeidsprosjekt mellom Hot Club de Norvège, Ola Kvernberg og Tromsø Symfoniorkester, som nå materialiserer seg i form av en symfonisk fortelling i ni deler. Det nye stykket urfremføres i Tromsø Kulturhus 11. april, og skal deretter ut på turné i Nord-Norge.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Hot Club de Norvège med Ola Kvernberg og Tromsø Symfoniorkester forener krefter, og tar dermed den utfordringen det er å kombinere bohem-strengejazz med stram orkesterdisiplin. Det skal være første gang det skrives en hel konsert for denne besetningen, selv om både Django Reinhardt og Duke Ellington hadde en drøm om å gjøre det. Hot Club de Norvège og Tromsø Symfoniorkester skal turnere i Nord-Norge, og stykket urfremføres i Tromsø Kulturhus 11. april.

Jon Larsen har sammen med arrangøren Gaute Storaas komponert en konsert som bygger videre på Hot Club de Norvège, med elementer fra både sigøynermusikk og klassisk europeisk kunstmusikk, men med improviserende solister. «White Night Stories» er en symfonisk fortelling i ni deler, og grunnstemningen er i følge komponisten «som en blond sommernatt; verken natt eller dag». Den 20-årige fiolinisten Ola Kvernberg er bærende solist i «White Night Stories», men det blir også solopartier på gitar, munnspill og lyrisk sag.

Hot Club de Norvège har siden starten i 1979 samarbeidet med en rekke store solister innen sjangeren, og Jon Larsen har tidligere skrevet musikk for Jimmy Rosenberg (tildelt prisen Årets Verk) og Vertavokvartetten.

«White Night Stories» blir å høre følgende steder: Tromsø Kulturhus (11. april), Narvik Kino (12. april), Harstad Kulturhus (13. april), Heggelia Kino (14. april) og Driv, Tromsø 15. april).

Denne artikkelen publiseres i samarbeid med Norsk Jazzforum, og kan også leses på deres eget nettsted: jazzforum.no

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev