Ola Kvernberg i 2001, da han som 21-åring ga ut plate på Hot Club Records. (Foto: Hot Club Records)

«En blond sommernatt»

«White Night Stories» er tittelen på et samarbeidsprosjekt mellom Hot Club de Norvège, Ola Kvernberg og Tromsø Symfoniorkester, som nå materialiserer seg i form av en symfonisk fortelling i ni deler. Det nye stykket urfremføres i Tromsø Kulturhus 11. april, og skal deretter ut på turné i Nord-Norge.

Kalender

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Hot Club de Norvège med Ola Kvernberg og Tromsø Symfoniorkester forener krefter, og tar dermed den utfordringen det er å kombinere bohem-strengejazz med stram orkesterdisiplin. Det skal være første gang det skrives en hel konsert for denne besetningen, selv om både Django Reinhardt og Duke Ellington hadde en drøm om å gjøre det. Hot Club de Norvège og Tromsø Symfoniorkester skal turnere i Nord-Norge, og stykket urfremføres i Tromsø Kulturhus 11. april.

Jon Larsen har sammen med arrangøren Gaute Storaas komponert en konsert som bygger videre på Hot Club de Norvège, med elementer fra både sigøynermusikk og klassisk europeisk kunstmusikk, men med improviserende solister. «White Night Stories» er en symfonisk fortelling i ni deler, og grunnstemningen er i følge komponisten «som en blond sommernatt; verken natt eller dag». Den 20-årige fiolinisten Ola Kvernberg er bærende solist i «White Night Stories», men det blir også solopartier på gitar, munnspill og lyrisk sag.

Hot Club de Norvège har siden starten i 1979 samarbeidet med en rekke store solister innen sjangeren, og Jon Larsen har tidligere skrevet musikk for Jimmy Rosenberg (tildelt prisen Årets Verk) og Vertavokvartetten.

«White Night Stories» blir å høre følgende steder: Tromsø Kulturhus (11. april), Narvik Kino (12. april), Harstad Kulturhus (13. april), Heggelia Kino (14. april) og Driv, Tromsø 15. april).

Denne artikkelen publiseres i samarbeid med Norsk Jazzforum, og kan også leses på deres eget nettsted: jazzforum.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.