Bjørn Eidsvåg

Eidsvåg på engelsk

Bjørn Eidsvåg og komponist Ragnar Bjerkreim samarbeider om å lage filmmusikk til en svensk serie om fred. Dette blir første gangen Eidsvåg synger på engelsk.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

– Jeg ble pent nødt til å synge på engelsk når komponisten forlangte det. Jeg liker jo best å synge på norsk, for da forstår jeg umiddelbart hva jeg synger, men det var kjekt å forsøke noe nytt. Og hvis jeg selv hadde ønsket meg en internasjonal lansering, så tror jeg nok jeg hadde sunget på engelsk, sier Bjørn Eidsvåg til Stavanger Aftenblad.

Ragnar Bjerkreim har skrevet musikk til fem store dokumentarprosjekter fra det svenske produksjonsselskapet Sebra film siden 1988. Til sammen har han skrevet filmmusikk til 30 produksjoner, der ni foreligger på soundtrack. Plata fra den nye serien vil innhold 40 minutter med instrumentalmusikk, i tillegg til låta med Eidsvåg.

– Det er sjelden jeg bruker låter i dokumentarprogrammer. men jeg har gjort det en gang tidligere. Morten Harket sang i en serie vi laget om kultur. Den ble mye spilt i P4 og ble en radiohit. Når det gjelder teksten til den nye sangen, «A poem for peace», så må jeg innrømme at jeg fikk litt hjelp av fader Eidsvåg fra Sauda, sier Bjerkreim.

– Bjørn synger veldig fint på engelsk, han er rett og slett en veldig god sanger, mener komponisten.

Bjørn Eidsvåg ga ut sin første plate, «Inn for landing», i 1976, og vakte senere til dels stor oppmerksomhet med plater som «På bakerste benk», «Passe gal», «På leit» og «Dansere i natten». Det virkelig store gjennombruddet kom med albumene «Allemannsland» og «Landet lenger bak» i hhv. 1993 og 1995, som solgte henholdsvis 80 000 og 100 000 eksemplarer. En lignende suksess opplevde han med «På svai» i 1997. Eidsvåg har ellers vært nominert til Spellemannspris hele ni ganger, og fikk i 1997 æresbevisningen Årets Spellemann. Han har til sammen solgt godt over 700 000 plater, og også forårets samleplate «Hittil og littil», som inneholder nyinnspillinger av mange av hans publikumsfavoritter, samt de to nye låtene «Rart Smil» og «Saltvannsfolket»,har forlengst passert hundretusenmerket.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.