Edvard-juryen 2003

Edvard-prisen søker gode hjelpere

For sjette år på rad skal TONO dele ut EDVARD-prisen. Edvardprisens forskjellige juryer ber nå om innspill fra publikum og bransje, for å få nominert de beste kandidatene til de seks prisene. Det deles ut priser i kategoriene populærmusikk, samtidsmusikk, musikk til annen kunstart, tekst til musikk, musikk for blåsere og «musikk i grenseland».

Kalender

Cikada RBK + EAU

23/10/2020 Kl. 18:30

Oslo

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

25/10/2020 Kl. 20:00

Viken

Karethe Eriksen // Hos Solveig

31/10/2020 Kl. 19.00 og 21.30

Viken

Av Arvid Skancke-Knutsen

Den nye Edvard-kategorien Musikk i grenseland innbefatter alle såkalte crossover-verk, slik som elektronika/folk/jazz og lignende genre-kombinasjoner. Musikk til annen kunstart dreier seg om musikk til bl.a. scene, film og video. Vinnerverkene i hver av de seks kategoriene belønnes med 40 000 norske kroner.

Hovedjuryen for 2003 ledes av Philip Kruse (Norsk Musikkforleggerforening), og består eller av følgende personer med fagområder i parentes: Synne Skouen, Norsk Komponistforening (musikkdramatikk), Ingrid Kindem, NOPA (populærmusikk), Magnar Åm, Norsk Komponistforening (samtidsmusikk) og Idar Lind, NOPA (tekst til musikk).

Hovedjuryen har rom for å endre kategoriene for prisutdeling fra år til år. I 2002 delte man ut en pris for pedagogisk verk, og i år vil det altså bli delt ut en pris innen klassen Musikk for blåsere. I 2004 ser juryen for seg at det deles ut en pris for vokalmusikk. For å sikre tilfanget av god, nyskrevet, norsk vokalmusikk, vil hovedjuryen allerede nå orientere TONOs medlemmer om denne priskategorien. – Vi håper på denne måten å stimulere komponistene til å skrive nye vokalverk, uttaler lederen av EDVARDs hovedjury, Philip Kruse til TONOs nettsider.

Henvendelser kan gjøres til TONOs administrasjon ved Jens Magnus eller Geir Gaarder, som også kan ringes på 22 05 72 00. En komplett oversikt over hvilke verk og opphavsmenn som ble tildelt Edvard-prisene for 2002, finner du på denne siden.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis II i klarinett

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev