Trio Mediæval, 2005 (Foto: CF Wesenberg)

ECM-artister på veien i sommer

Den norske avdelingen av plateselskapet ECM har mange av sine artister på veien i Norge i sommer. De tre suksessrike damene i Trio Mediæval, pianisten Tord Gustavsen og bassisten Arild Andersen er de mest aktive, med tilsammen 22 konserter mellom nå og oktober. Trio Mediæval bruker sommeren til å varme opp til slippet av sin nye CD «Stella Maris», som får sin norske premiere på Ultimafestivalen i oktober.

Kalender

Cikada RBK + EAU

23/10/2020 Kl. 18:30

Oslo

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

25/10/2020 Kl. 20:00

Viken

Karethe Eriksen // Hos Solveig

31/10/2020 Kl. 19.00 og 21.30

Viken

Vokalgruppen Trio Mediæval har nylig spilt inn sin tredje cd for ECM New Series. Platen har fått navnet «stella maris» (havets stjerne), og repertoaret er fransk og engelsk middelaldermusikk fra 1200-tallet, samt hovedverket «Missa lumen de lumine» skrevet til Trio Mediæval av den kvinnelige koreanske komponisten Sungji Hong, født 1973. «stella maris» lanseres i forbindelse med trioens konsert i Margaretakyrkan i Oslo under årets Ultima festival. I månedene før den nye platen slippes skal Trio Mediæval gjøre konserter på Kirkefestspillene i Kristiansand, Vestfoldfestspillene, Moldejazz og Oslo Kammermusikkfestival.

Bassist Arild Andersen er «artist in residence» på årets Moldejazz, og aktiviteten i byen er deretter med fire konserter, en solokonsert og tre konserter henholdsvis med Electra, i trioformat med Snetberger og Vinaccia og ditto med Nana Vasconcelos og Erguner. Etter Moldejazz setter Andersen kursen mot Åserål og Ekerapen Rootsfestival før sommeren avsluttes på Smuget og Oslos jazzfest i august.

Jon Balke er en annen ECM-artist med en aktiv sommer. I slutten av juli spiller han med Batagraf i Arendal, og tidligere samme måned har han spilt i Kongsberg kino under Kongsbergjazz.

En av ECMs anerkjente norske pianister, Christian Wallumrød, finner du med ensemble hvis du tilbringer sankthansaften på Punktfestival i Kristiansand

En annen pianist, mannen som har klart kunststykket å sjarmere både platekjøpere og anmeldere (kanskje med unntak av en dansk kritiker), spiller hele ni forskjellige steder i landet i sommer. Tord Gustavsen begynner på Hafslund Hovedgård i Sarpsborg idag, og deretter går det slag i slag i Vestfold, Kongsberg, Bodø, Vadsø, Hamardomen, Lillehammer og Drammen før han tropper opp i Oslo konserthus i november.

Og snart er det jul…

Stillinger

Førsteamanuensis II i klarinett

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev