Bergen Filharmoniske Orkester - fioliner (foto: Eirik Reitan)

DnB NOR sponser Bergen-Filharmonien

DnB NOR og Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) har inngått en treårig generalsponsoravtale med en total verdi på ni millioner kroner. Avtalen har som formål å bistå i arbeidet med å lansere BFO internasjonalt i perioden 2006 – 2008.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Pressemelding fra Bergen Filharmoniske Orkester:

«DnB NOR og Bergen Filharmoniske Orkester har inngått en treårig generalsponsoravtale med en total verdi på ni millioner kroner. Avtalen har som formål å bistå i arbeidet med å lansere Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) internasjonalt i perioden 2006 – 2008.

DnB NOR vil gjennom avtalen profileres som generalsponsor for BFO og vil bruke orkesteret i sin internasjonale virksomhet.

Avtalen er den største DnB NOR har inngått på kulturområdet i Bergen og den største BFO har inngått noen gang. Avtalen gir DnB NORs kunder og ansatte tilgang til orkesterets konserter i inn- og utland. Bergen Filharmoniske Orkester er, i tillegg til å være Norges klart eldste orkesterinstitusjon, et orkester som under ledelse av sin dynamiske amerikanske sjefdirigent Andrew Litton, er i ferd med å styrke sin internasjonale profil gjennom økt turnévirksomhet. Sponsoravtalen med DnB NOR muliggjør en slik økt satsning. Orkesteret gjennomførte våren 2005 en svært vellykket turné i Europa og var årets residensorkester i Wien Konzerthaus. Nye turneer er under planlegging for de neste årene.
Avtalen ble offentliggjort som en gave til Bergen by av konsernsjef Svein Aaser under en tilstelning i Håkonshallen i anledning DnB NORs 150 års tilstedeværelse i Bergen 25. november. Mottaker var ordfører Herman Friele som så overrakte gaven til styreformann Pål Lorentzen i Bergen Filharmoniske Orkester.»

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev