Latinfestival-logo

Cuba Libre hos TSO

I samarbeid med Latinfestivalen i Trondheim presenterer Trondheim Symfoniorkester torsdag 23. januar det de omatler som et fyrverkeri av en konsert med de cubanske musikerne Alfredo Chacon, Calixto Oviedo og Alexander Fernandez, og med orkesterarrangementer av den norske latinspesialisten Sverre Indris Joner.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

De cubanske musikerne regnes som storheter innenfor den latinamerikanske musikken, og en musiker som Calixto Oviedo har vært med å forme musikkutviklingen på Cuba, som kulminerte for noen år siden i Buena Vista Social Club, en musikkbevegelse som gjorde den kubanske musikken populær over hele verden.

Konserten med TSO torsdag er åpningen av Latinfestivalen, som vil foregå i hele helgen i Olavskvartalet med konserter og dans og heftige rytmer.

— Kraftig og forførende, sentimental og mystisk, rytmisk og erotisk – det er latinamerikansk musikk på sitt beste. For hvem ønsker ikke å la seg forføre av tango og mambo, salsa og samba, rumba og cha-cha-cha når vinteren er på sitt mørkeste? Det er utrolig hva latinske rytmer kan gjøre med frosne hofter. For her engasjeres og danses det med feber og følelser, puls og pasjon, heter det i pressemeldingen fra Trondheim Symfoniorkester.

Latinfestivalen i Trondheim startet for seks år siden, og skal være den eneste i sitt slag i Norge. Festivalen varer frem til søndag 26. januar, Fredag 24. januar blir det konsert i Lillesal med Divisjonsmusikken med Hector Bingert og dirigent Lars Erik Gudim, mens lokaler som Fru Lundgreen, Kjeller´n på Olavskvartalet og Intimscenen vil bli tatt i bruk i løpet av helgen. Hele arrangementet avsluttes med konsert med bossadiuoen Amoroso på Scapa søndag klokken 20. Du kan lese nærmere detaljer om årets utgave av festivalen på disse sidene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.