Javid Afsari Rad 2006 (Foto:www.nmh.no)

Bylyder: Klassisk persisk med Kringkastingsorkestret og Javid Afsari Rad

Under paraplyen Kulturnatt 2006 åpner den nye konsertserien Bylyder med en svært spesiell konsert på Norges Musikkhøgskole i Oslo. Medvirkende under kveldens konsert er blant andre santour-musiker Javid Afsari Rad, vokalisten Heshmatollah Rajabzadeh, et fulltallig Kringkastingsorkester og poeten Erling Kittelsen.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Når Kringkastingsorkestret åpner den nye konsertserien Bylyder fredag 15. september i Lindemansalen kl.20.00, er det med eksotisk orkestermusikk. Solisten Javid Afsari Rad er en av verdens ledende på det klassiske, persiske instrumentet santour. Bylyder innledes med en gammel musikktradisjon, spilt i ny orkesterdrakt. Konserten er en av attraksjonene i Kulturnatt 2006, som arrangeres over hele byen

Åpningskonserten til orkesterserien Bylyder blir spesiell på mage måter: Ved siden av at hele Kringkastingsorkestret gjester Musikkhøgskolen, får publikum stifte bekjentskap med nye klanger, rytmer og nye, eksotiske instrumenter, samt oppleve dikt og tekster av gamle persiske klassikere.

En musikalsk reise til Persia – Iran
Javid Afsari Rad spiller Irans nasjonalinstrument santour – en eldgammel versjon av det som i Norge kalles for hakkebrett. Javid er født i Iran men er nå bosatt i Norge, hvor han er en ledende aktør innenfor verdensmusikk-feltet.

Med oss på den musikalske reisen til det gamle persia er også poeten Erling Kittelsen, som vil lese egne tekster og sine oversettelser av 1700-tallsdikteren Hatef, fra byen Esfahan, som også er hjembyen til solisten Javid Afsari Rad. I tillegg medvirker vokalisten Heshmatollah Rajabzadeh, samt Reza Samani på iranske perkusjonsinstrumenter og Abdulrahman Surizehi på et tradisjonelt strengeinstrument fra regionen.

Konserten er en av hovedattraksjonene i det store programmet til Kulturnatt 2006, som arrangeres samme kveld over hele byen.

Billettene koster henholdsvis kr. 150,- (ordinær pris) kr. 50,- (studenter) og kr. 120,- (honnør). Ansatte ved NHM kommer inn for kr. 75,-, mens de som har Kulturnatttpass får billetter til halv pris (75 / 60). Barn og unge med pass kommer inn gratis. Konserten starter kl. 20.00 i Lindemansalen.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev