Martin Horntveth

Brødrene Horntveth til Vestfold Festpillene

Vestfold Festspillene har for 2003 valgt Martin og Lars Horntveth som årets festspillkunstner. Det unge brødreparet fra Tønsberg vil kanskje først og fremst være kjent som drivkreftene bak Jaga Jazzist, men har alt i flere år rukket å gjøre seg bemerket både som særegne musikere og svært spennende komponister.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Martin Horntveth har de siste par årene, foruten ale Jaga Jazzist-aktivitetene, komponert for Det Norske Teatret og Nationaltheatret. I 2001 hadde han sin solodebut som trommeslager, og med sitt eget band Kill spilte han på Ultimafestivalen i 2002, og opptrådte nylig også under by:Larm i Trondheim. Sist år gjennomførte han også en omfattende USA-turne.

Lars Horntveth komponerer de fleste Jaga Jazzist-låtene, og er meget flittig brukt som musiker – saksofonist – og arrangør i en rekke andre band og artister; bl.a. Motorpsycho, Big Bang, Briskeby og Askil Holm. For tiden komponerer han for Den Nationale Scene i forbindelse med oppsetningen av Bertholdt Brechts «Baal».

Som festspillkunstnere 2003 vil et eget bestillingsverk fra Horntveth-brødrene nok utgjøre høydepunktet. Dette omtales av Vestfold Festspillene som et verk for vokal, strykekvartett, gitarer, treblås, trommer og elektronikk. På vokal får vi høre Thomas Dybdahl, som nylig nylig vant både Alarm-prisen og Spellemannpris i pop-kategorien, og ellers har gjort det sterkt med albumet «That Great October Sound».

Publikum på Vestfold Festspillene får også høre Martin Horntveth og Lars Horntveth i andre sammenhenger under sommerens ti dager lange festival, som i år går av stabelen fra 27. juni til 6. juli. Nærmere detaljer vil først være klare når programmet går i trykken i slutten av april.

Jaga Jazzist opptrådte denne helgen under Spellemannprisen i hjembyen Tønsberg, og tredjealbumet «The Stix» ble i januar kåret til det beste jazz-albumet i 2002 av nettbrukerne til BBC. Det samme albumet gikk i fjor høst rett inn på en sterk tredjeplass på VG-listen, og markerte for alvor bandets gjennombrudd her hjemme.

— Jaga har slitt, grått og blødd i mange år, mente Jaga Jazzist-manager Vegard Waske i den forbindelse. – Det er deilig å se at så lenge man har talent og jobber hardt kan man faktisk få en bestselger i dette landet – selv uten TV-annonsering og massive promostunt.

Martin Horntveth er for øvrig dobbelt aktuell i forbindelse med Blås femårsjubileum denne uken. Jaga Jazzist var det aller første bandet som spilte på Blå-scenen, og skal naturligvis avslutte hele markeringen denne fredagen. Kvelden før, torsdag 27. februar, står før nevnte Kill også på scenen. Kill, som beskrives som «høyt, hektisk og hardslående» består foruten Martin Horntveth av Espen Hangård (NoPlaceToHide), Are Mokkelbost (Single Unit/Arm) og Erlend Mokkelbost (JR. Ewing). Martin Horntveth er dessuten også aktuell med sitt andre solo-utspill på Smalltown Supersound, en forrykende støy- og rytme-ekstravaganza kalt «Skull EP».

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev