Wolfgang Amadeus Mozart

Bransjen i omlegging: – Hvordan staves Mozart?

Den 19.november meldte Arne Kristian Gansmo fra Musikknytt NRK P1 at en tredjedel av de ansatte i det nyfusjonerte Sony/BMG måtte gå. Dette vil også medføre at artister, management, men også platebutikkene må forholde seg til nye kontaktpersoner, noe som har fått Kjell Hillveg i Norsk Musikkforlag til å rase. – De første som forsvinner er de som sysler med klassisk musikk, uttalte Hillveg til Dagsavisens Lars West Johnsen på mandag den 20.november.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Lena Midtveit, daglig leder i det nyfusjonerte selskapets kontor i Oslo, uttalte til Musikknytt at man hadde etterstrebet en mest mulig rettferdig fordeling av oppsigelsene.

— Vi har prøvd å få til en balanse mellom oppsigelser fra Sony- og BMG-delen. Vi har også prøvd å fordele oppsigelsen jevnt etter alder, slik at både unge og mer erfarne medarbeidere må gå, sa Midtveit.

Hillveg på sin side opplever dette anderledes. I løpet av sine 40 år som medarbeider i Norsk Musikkforlag har han opplevd mange fusjoner innen plateselskapsbransjen og han er helt entydig i sin dom.

— Det er snart ikke folk igjen å snakke med. Og de første som forsvinner er de som sysler med klassisk musikk, det må vi regne med, dessverre, sa Hillveg i intervjuet i Dagsavisen.

Videre hevdet han at kompetansen på klassisk musikk og andre smale genre innen plateselskapene svekkes. Blant annet må hans kontakt hos Sony gjennom 20 år – som Hillveg omtaler som «redningsmann», gå som følge av oppsigelsebølgen.

– Det som bekymrer meg er at det er folk som er i kontakt med oss vanlige dødelig i butikkene som blir borte. Det er snart så ille at man må stave M-O-Z-A-R-T for folk på ordrekontorene, sier Hillveg.

Jan Bøyum på Aktiv Klassisk er ikke pessimistisk i det hele tatt.

— Nedskjæringene er jo synd og trist, men det hører med til et plateselskaps indre anliggender. Så lenge jeg har tilgang på blader og annen informasjon om klassisk musikk, så får jeg bestilt det jeg vil ha. De som jobber i plateselskapet trenger ikke å ha hørt Beethoven for å få effektuert en bestilling, sier Bøyum til Ballade.

Lena Midtveidt uttalte seg også uforstående til påstanden om at klassisk musikk skulle være på retur i Sony/BMG og hevdet overfor Dagsavisen at man har tatt med begge medarbeiderne som jobbet med klassisk i de respektive selskapene.
Det fusjonerte selskapet besluttet etter en tre uker lang beslutnings -og reorganiseringsprosess at en stab på totalt 43 ansatte skal slankes til 29. Sony/BMG slutter seg med dette til de siste årenes storfusjoner, blant annet har både Universal og PolyGram fusjonert, det samme har Virgin og EMI. I begge tilfeller utløste dette oppsigelser både av stab og artister.

For å lese hele artikkelen fra Musikknytt kan du klikke her, mens du finner Dagsavisens artikkel her.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev