Arvid Skancke-Knutsen - Balladefest 2004

Ballade søker nye medarbeidere

Samtidig med at Musikkinformasjonssenteret flytter til nye lokaler på Solli plass i Oslo i august, vurderer Ballade å styrke og utvide staben. Vi er i første omgang på jakt etter en journalist i deltidsstilling, som kan jobbe tett sammen med redaksjonen i de nye og attraktive omgivelsene. Samtidig vurderer vi også å utvide vårt nettverk av lokale korrespondenter, med særlig vekt på anmeldelser av plater og konserter med norske utøvere. Vi ber alle interesserte om å ta kontakt med redaksjonen innen 20. juni.

Kalender

Av Arvid Skancke-Knutsen, redaktør for Ballade.no

Samtidig med at vi nå flytter inn i nyoppussede lokaler på Solli plass i Oslo, søker Musikkinformasjonssenteret og Ballade.no etter en dyktig og arbeidsom person som kan bidra til det redaksjonelle arbeidet.

Vi ser nå etter en journalistisk medarbeider i 2/5-dels stilling, med en gjensidig prøvetid på en måned. Ansettelsesforholdet vil ta til fra 15. august. Vi tilbyr full opplæring, og vil også vurdere å utvide engasjementet, om rette vedkommende havner på plass. Lønn avtales nærmere.

Vedkommende må ha journalistisk erfaring, kunnskap om generelle dataverktøy og PC-bruk, og helst også erfaring fra web-publisering. Vedkommende må ha godt kjennskap til norsk musikkliv, med spesiell vekt på såkalt ”smalere” genre. Det vil også bli lagt vekt på kvaliteter som musikk- og pressefaglig kompetanse, gode samarbeidsevner, stor arbeidskapasitet, sikkert språk og raskt arbeidstempo.

I tillegg til god oversikt over norsk musikkliv, er det en fordel om du har en viss nyhetsteft – og evnen til også å kunne formidle «hardere» nyheter. Vi ønsker ikke noen tabloidisering av Ballade, men søker en person som evner å gå i dybden, og makter å produsere stoff av høy kvalitet også med tidvis stramme tidsfrister. Rette vedkommende vil få gode muligheter til å påvirke det redaksjonelle innholdet, og sette sitt personlige preg på det som i dag er Norges største kulturavis på nettet.

Viktige arbeidsområder vil være daglig oppdatering og publisering av artikkelstoff, samt noe ajourføring av informasjonsbasen til Musikkinformasjonssenteret. Vedkommende må både produsere stoff fra bunnen av, og dessuten bearbeide eksternt tekstmateriale for nettpublisering.

Som Musikkinformasjonssenterets nettavis har Ballade som primær oppgave å bidra til å spre kunnskap om musikk og musikkrelaterte forhold. Ballade skal videre bidra til å sikre gode vilkår for en fri og pluralistisk utveksling av informasjon, kunnskap, perspektiver og kritikk i musikkfeltet. Dette skal skje ved at nettavisens redaksjon produserer og publiserer aktualitetsstoff, bakgrunnsstoff, kommentarartikler, leserinnlegg med mer om musikk, om musikkfeltet og om andre tema med relevans for musikklivets aktører. Det skal tilstrebes rimelig ballanse i dekningen av ulike stoffområder og musikksjangere.

Ballade.no redigeres etter redaktørplakaten, og det redaksjonelle ansvaret for nettavisen ligger hos redaktøren. Redaktøren har hovedansvaret for at nettavisens virksomhet og resultater er i tråd med utgivers formål. Ballade og MICs øvrige nettilbud har i dag rundt 200 000 unike brukere i måneden, og har i tillegg en betydelig gjennomslagskraft overfor organisasjonslivet, samt mediale og (kultur)politiske miljøer. Ballade.no disponerer per i dag ca. 2,4 årsverk, samt frilansere.

Vi kan tilby gode web-publiseringsverktøy (Notes/Domino), og et godt arbeidsmiljø i det nye Nasjonalbiblioteket, som med sine 19 000 kvadratmeter og drøyt 350 arbeidsplasser vil utgjøre et betydelig kraftsentrum i kultur- og arkiv-Norge. Ved siden av Musikkinformasjonssenteret vil bl.a. Nasjonalbibliotekets Musikksamling, Norsk Jazzarkiv og Norsk Visearkiv finne sine plasser som selvstendige aktører i bygningen.

Søknader bør primært være oss i hende innen mandag 20. juni. Den knappe tidsfristen skyldes avvikling av sommerferie, samt at vi ønsker å ha rette vedkommende på plass alt fra dag 1 på Solli plass.

Søknader bør inneholde CV, skriveprøver og noen ord om hva du ser som Ballades styrker og svakheter, samt hvilke områder du kan bidra til å styrke redaksjonen på. Søknader kan gjerne sendes elektronisk, men bør for sikkerhets skyld også leveres per post. Aktuelle kandidater kan bli kalt inn til samtaler alt i løpet av juni måned. Vi gjør oppmerksom på at stillingen i utgangspunktet kun vil annonseres på MICs egne nettsider.

Postadresse:

Ballade v/Arvid Skancke-Knutsen
c/o Musikkinformasjonssenteret,
Tollbugt. 28, 0157 Oslo

Elektronisk adresse: arvid@mic.no

I begge tilfeller merkes konvolutt/emnefelt med «Journalist i Ballade». Alle søknader vil naturligvis bli behandlet konfidensielt.

Du kan ellers lese mer om MICs historie og generelle virksomhet på denne siden fra Musikkinformasjonssenteret.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev