Arvid Skancke-Knutsen s/h

Ballade samarbeider med VG Nett og Startsiden.no

Ballade og MIC har i dag den store gleden av å fortelle at vi har inngått samarbeid med Norges to største nettportaler – VG Nett og Startsiden.no. – Dette vil innebære et flott løft for oss og våre hjertesaker, fastslår Ballade-redaktør Arvid Skancke-Knutsen. – Artikler fra Ballade vil heretter bli fast inventar hos Startsiden.no, mens vi i kommende uke også vil publisere stoff hos VG Nett – i forbindelse med TONOs store jubileumsfeiring. Vi håper vi gjennom disse samarbeidene kan være med på å vise at også såkalt «smalere» kulturuttrykk kan være godt stoff, sier Skancke-Knutsen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Knut Steen

— Det er en stor glede for oss å ha fått til disse avtalene, sier Ballade-redaktør Arvid Skancke-Knutsen. – Startsiden.no og VG Nett er Norges desidert største nyhetskanaler, og når også ut til et bredt lag av musikk.- og kulturinteresserte mennesker. Når saker fra Ballade profileres på disse sidene, regner vi med at det vil innebære mange nye lesere.

Ballade har aldri hatt penger til markedsføring, men har sakte, men sikkert vokst til å bli Norges største nettavis for musikk- og kulturnyheter. I oktober måned hadde Ballade.no 1, 5 millioner viste sider og drøyt 60 000 unike brukere. Det er selvsagt meget gledelige tall for en nettavis med begrensede ressurser, både økonomisk og personalmessig.

— Startsiden.no hadde i oktober måned over 61 millioner viste sider, og rundt 2, 3 millioner unike brukere. Bare VG Nett er større – med hele 2, 5 millioner unike brukere i måneden. Vi er derfor svært glade for at Ballade nå skal synliggjøres på nettopp disse nettsidene, sier Skancke-Knutsen.

Avtalen med VG Nett gjelder i første omgang kommende uke. I forbindelse med feiringen av 75-årsjubileet til TONO, vil VG Nett i samarbeid med Musikkonline.no legge ut nærmere 50 000 norske låter til gratis nedlastning, og samtidig streame TONOs eksklusive konserter med Thomas Dybdahl. Vibeke Saugestad, Doc L. Junior vs. Kolar Goi, Morten Abel og BIT 20. Samtidig vil altså artikler fra Ballade bidra til å synliggjøre bredden og mangfoldet i norsk musikkliv.

— Vi håper vi gjennom dette samarbeidet kan være med på å vise at også såkalt «smalere» kulturuttrykk kan være godt stoff, sier Ballade-redaktøren. – Gjennom TONO-jubileet og åpningen av Musikkonline-basen bør folk ha alle muligheter til å orientere seg i det kvalitative mangfoldet som Ballade og MIC prøver å synliggjøre året rundt. Som vi pleier å si i redaksjonen: «Liker du musikk, liker du mye musikk». Og mye musikk vil man få oppleve den kommende uken.

Avtalene med både Startsiden.no og VG Nett ble spikret i løpet av den uken som Ballade.no tok seg fri fra normal publisering.

— Slik Startsiden.no er den største portalen for norske Internettbrukere, og VG er den største avisen, vil vi i MIC gjerne være portalen og nyhetsorganet for alle som interesserer for musikk- og musikkspørsmål på et bredt plan. Og vi skal fremdeles være en veggavis for norsk musikkliv, der et mangfold av stemmer og genre skal få komme til uttrykk.

Ballades samarbeid med Startsiden er av permanent karakter, og startet fredag ettermiddag. Du kan sjekke siden med lenkene til Ballades artikler på denne adressen: http://www.startsiden.no/kategorier/kunst_og_kultur/nyheter/index.html. Fra og med mandag og en uke fremover kan du også lese Ballade-saker i VGs Rampelys-seksjon, da på adressen http://www.vg.no/rampelys/musikk/musikkextra/.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.