Faustplakat for Operaen i Kristiansund

Audition til metal-operaen «Faust»

Operaen i Kristiansund presenterer i mars neste år det de selv har kalt verdens første helaftens metal-opera, basert på den klassiske operaen «Faust» av Charles Gounod. Musikken er nyskrevet av det lokale metalbandet Pica Fierce, mens dramaturgien i stykket er nyutviklet av regissør Ronald Rørvik. Nå søker Operaen i Kristiansund etter lokale ungdommer, som kan medvirke som kor og skuespillere.

Kalender

Av Arvid Skancke-Knutsen

Den over hundre år gamle operaen «Faust» av Charles Gounod skal ha blitt grundig metallisert og modernisert av Pica Fierce og regissør Ronald Rørvik. Noe original musikk er beholdt og bearbeidet, resten er nyskrevet av Pica Fierce, og arrangert for metalband og sinfonietta av Håvard Sveås.

— Goethes drama «Faust» har opp gjennom tidene inspirert og fascinert med sine evigaktuelle temaer som maktmisbruk, materiell overflod, dobbeltmoral og tapt kjærlighet, utaler Operaen i Kristiansund. De lover «en sterk og kontrastfylt opplevelse med vakre melodier og energisk metalmusikk», og søker nå etter de rette ungdommene til å fylle rollene.

Nå inviterer de interesserte elever fra Atlanten Videregående skole til å være med som kor. De er på jakt etter 12 gutter og 12 jenter, som kan få «Faust» som eget valgfag med karakter i skoleåret 04/05.

Rune Svendsen, som er markeds- og produksjonssjef i Operaen i Kristiansund, forteller at undervisningen kan foregå på ettermiddag/kveld. En mer intensiv prøveperiode vil starte i februar 2005, med innkjøring mot premieren.

— Naturlig nok vil ikke alle timene koret deltar bli dekket av rammetimetallet på et valgfag, det må også regnes bruk av egen fritid til dette, sier Svendsen.

— I vår oppsetting av metal-operaen vil koret ha følgende roller: Som ungdom/kunder i et kjøpesenter, som kirkekor, som soldater/familie som tar imot soldater fra krig, som gledespiker/gutter på et bordell, som deltagere i en korsvandring, og som modeller i en visning av badetøy.

Audition til dissse rollene vil bli avholdt i aulaen på Atlanten V.G. skole 14. og evt. 15. september 2004, fra kl. 18.00 og utover kvelden fram til ca klokken 22.00.

— På denne auditionen ønsker vi å se/høre et klassisk sangstykke og er pop(/rock-sangstykke, begge deler fremført a cappella, forteller Svendsen. – Samlet i en eller flere grupper vil vi også foreta en enkel danse/bevegelsesprøve, der deltagerne må lære enkle trinnkombinasjoner og bevegelsesmønstre. Ingen danseerfaring er påkrevd, men innsatsvilje blir verdsatt.

Operaen i Kristiansund mener at opera og musikkteater generelt er fremmed for unge mennesker, og gjerne blir blir betraktet som noe gammelmodig og kjedelig.

— Mye av tanken bak oppsetningen av «Faust» er å demonstrere at opera kan være høyaktuell, spennende og tøft, og vise at genren også kan ta opp i seg moderne musikkspråk som metalmusikken, sier operasjef Jan Karstensen. – Operaen ønsker også å vise at musikkteater og opera gjennom sitt formidlingsspråk kan skape sterke debattinnlegg både om menneskelige og samfunnsmessige forhold.

Dramaturgien i stykket er nyutviklet av regissør Ronald Rørvik, som er tilknyttet Operaen i Kristiansund som kunstnerisk rådgiver/leder. Musikalsk ansvarlig er Kjell Seim, som også skal lede framstillingen. Kostymer, lys- og lyddesign skapes av profesjonelle fagfolk, og skal understreke både handling og musikkens karakter. Hovedrollene blir framført av profesjonelle sangere, og korpartiene vil bli lagt opp for ungdomskor.

Interesserte kan finne ut mer ved å gå til denne hjemmesiden, eller lese tidligere artikler her på Ballade. Premieren på forestillingen er satt til 11. mars 2005.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev