Leif Ove Andsnes

Artistene til Spellemannshowet er klare

Röyksopp, Kaizers Orchestra, Morten Abel, Sondre Lerche og M2M er den sterke rekken av popartister under årets direktesending i NRK, mens Leif Ove Andnes blir en enslig svale fra det øvrige musikk-landskapet. Her kan du lese NRKs presentasjon av de opptredende fredag 1. mars.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Spellemannprisen 2001 nærmer seg med stormskritt. 1. mars er det klart for show og utdeling i Oslos storstue, Oslo Spektrum, og nok en gang kan vi se fram til mange spennende opptredener. Artistene vi får møte er følgende:

Røyksopp er sprunget ut av det bergenske musikkmiljøet, men duoen kommer opprinnelig fra Tromsø som har sterke røtter i norsk musikk. Den techno/elektroniske duoen gjorde seg først gjeldende på MTV med singelen «Eple», og fulgte deretter opp med «Poor Leno». Trendmagasinene har allerede slått fast at nordmennene er et av de heteste navnene på europeiske klubbscener. Med albumet Melody A.M. har duoen høstet svært gode kritikker. Sett med norske øyne kan denne utgivelsen faktisk vise seg å ha en enorm betydning for nasjonens musikalske selvtillit. Duoen er nominert til Spellemann 2001 i kategoriene Elektronika og Årets Nykommer og Årets Låt og Musikkvideo.

Kaizers Orchestra har også sitt utspring i Bergen, og er nominert i kategoriene Rock og Årets Nykommer. «Ompa til du dør» er gruppas debutalbum og er i ferd med å bli en betydelig kommersiell suksess. Singelen med samme navn skapte furore i fjoråret, og den klatret høyt på hitlistene. Det er også den vi får høre fra scenen under showet.

Leif Ove Andsnes, en av verdens beste pianister og en av våre klassiske artister som har gjort seg sterkest bemerket internasjonalt. Også denne gangen er han nominert i kategorien Klassisk musikk, i år for albumet «Liszt – piano recital».

Morten Abel solgte mest plater av alle i 2001. Han er popstjernen med stor S: oppfører seg som en, synger som en og selger som en. Han turnerer nå over hele landet og selger ut alle saler fra nord til sør til Oslo Spektrum. Albumet «I´ll Come back and Love You Forever» har solgt over all forventning og befestet Abels posisjon som Norges største artist. Abel er nominert i kategoriene Popsolist og Årets Låt.

Sondre Lerche begynner etter hvert å bli en meget kjent artist her til lands, og nylig ble han også lansert i resten av Europa med brask og bram. Lerche slapp flere singler før albumet «Faces down» var klart, og både singlene og albumet har fått stor oppmerksomhet både hos kritikere og publikum. Lerche er nominert til Spellemann 2001 i kategoriene Popsolist og Årets Nykommer.

M2M som består av Marit Larsen og Marion Ravn, har høstet særlig stor suksess i Asia og USA med sitt første album «Shades of Purple». Albumet har solgt over en million på verdensbasis. Deres nye album «The Big Room» er allerede lansert i Asia, og kommer ut i Norge i løpet av 2002, men da med en annen sound enn den asiatiske versjonen. Under kveldens show får vi en smakebit fra jentenes nye stil med låten «Everything».

Årets utgave av Spellemannprisen er direktesendt. I tidligere år har sendingen vært delt i to, men i år er det én sending, på NRK1, fredag 1. mars kl 19.55-21.25.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.