LYD PLUSS del 2

Annen del av LYD PLUSS i gang

I disse dager har annen runde av LYD PLUSS, Ny Musikks workshop for tverrkunstneriske uttrykk, gått av stabelen. De 12 kunstnerne som deltar i workshopen har arbeidet med ideer, skisser og prosjekter på Atelier Nord, i Deichmans digitale verksteder og hos Ny Musikk. Denne gangen har den tyske koreografen og billedkunstneren V. A. Wölfl vært inspirator. Er du heldig, kan du kanskje se en liten smakebit av hva som foregår på LYD PLUSS i ettermiddag, på Deichmans digitale verksteds websider.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Workshopen LYD PLUSS er et samarbeid mellom Ny Musikk, Atelier Nord, PNEK, Deichmans digitale verksted, UKS, Black Box og Goethe Institut Oslo. Den er støttet av Kulturrådet. Deltakerne er 12 kunstnere som arbeider profesjonelt i lyd- bilde og scenekunstfeltet.

Målet med workshopen er å stimulere til nyskapende kunstprosjekter der lyd er et bærende element. Da workshopen ble utlyst i vår, mottok Ny Musikk over 80 søknader fra kunstnere som ville være med.

Prosjektet struktureres gjennom tre korte arbeidsperioder fordelt over et halvt år. Den første finner sted i september, og den siste i februar 2005. I februar legges det opp til en større visning av utvalgte arbeider fra workshopen. Men Ny Musikk ønsker først og fremst å legge til rette for en arbeidsprosess og et møte mellom kompetente profesjonelle kunstnere som vil arbeide tverrfaglig sammen.

LYD PLUSS baseres først og fremst på deltakernes kompetanse og arbeid, men tre utvalgte inspiratorer er invitert til å stimulere prosjektutviklingen. I september kom komponisten Manos Tsangaris, nå i oktober har LYD PLUSS hatt besøk av koreografen og billedkunstneren VA Wölfl fra Neuertanz, og i februar kommer billed- og lydkunstneren Christina Kubisch.

Kunstnerne som er tatt ut til LYD PLUSS er filmkunstnerenTorbjørn Skaarild, skuespilleren Silje Torp Færavaag, oboist/performance-utøver Lise Herland, performance-utøver Rasmus Jørgensen, komponist Øyvind Torvund, billedkunstnerne Jana Winderen og Ellen Røed, pianist og lydkunstner Jørgen Larsson, filmkunstneren Mari Hesjedal, sekkepipespiller og pianist Elisabeth Vatn, akustiker og komponist Bjørn Thomas Melhus og lyd- og performancekunstneren Håkon Lindbäck.

LYD PLUSS er en del av Ny Musikks nye satsning TverrKunst. Satsningen skal formidle konserter, happenings og begivenheter med tverrkunstnerisk tilsnitt i en periode fra 2005 til 2007. Den inneholder også minifestivalen Happy Days i april 2005.

En av samarbeidspartnerne i LYD PLUSS er de splitter nye digitale verkstedene på Deichmanske bibliotek i Oslo, som blant annet har mulighet for å vise det som foregår i verkstedene, i sanntid på nettet. For å teste dette, er det i ettermiddag ca kl. 16.00 er det lagt opp til en streaming av noe av materialet den ene av LYD PLUSS-gruppene har arbeidet med i Deichmans lokaler i dag. Hvis alt går godt, kan det altså beskues på http://verksted.deichman.no/ rundt dette tidspunktet.

Ny Musikk samarbeider med Atelier Nord, PNEK, Deichmans digitale verksted, UKS, Black Box og Goethe Institut Oslo om LYD PLUSS. Workshopen er støttet av Kulturrådet.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev