NRK

Alltid klassisk fortsetter

Nedleggsings-spøkelset som lenge hang over både KORK og NRK Alltid Klassisk har nå forduftet. NRKs styre har vedtatt et budsjett som redder begge kulturinstitusjonene, og mens KORK får fortsette som før, flytter Alltid Klassisk-redaksjonen til kulturavdelingen i NRK.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

NRKSs styre har vedtatt et budsjett for 2002 med en kostnadsramme på 3,3 milliarder kroner. Dette innebærer at både KORK og Alltid Klassisk er rettet – i hvertfall fram til neste budsjettår. Budsjettet har et underskudd på hele 95 millioner, noe styret i NRK er svært lite fornøyd med. I følge kringkastingssjef John G. Bernander skyldes underskuddet økning i strømutgifter, innføring av merverdiavgift og musikkrettigheter. NRK må derfor til med kraftige sparetiltak.

Til sammen skal 72 millioner slankes vekk fra utgiftssiden, men foreløpig har altså både KORK og Alltid Klassisk sluppet unna sparekniven. Videre sparetiltak vil bli innført ved neste budsjettforhandling, og styret i NRK tar sikte på å få regnskapet i balanse i 2003.

Alltid Klassisk-redaksjonen skal flyttes til kulturavdelingen i NRK, men i følge Bernander er dette ikke et sparetiltak.

— Kanalen flyttes fordi den nå er ute av kuvøse-stadiet. Da Alltid Klassisk ble opprettet var det den første digitale radioen i vår del av verden som også representerte en mulighet til å prøve ut nye måter å presenterer musikk på, forteller Bernander til NRKs nettsider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.