NRK

Alltid klassisk fortsetter

Nedleggsings-spøkelset som lenge hang over både KORK og NRK Alltid Klassisk har nå forduftet. NRKs styre har vedtatt et budsjett som redder begge kulturinstitusjonene, og mens KORK får fortsette som før, flytter Alltid Klassisk-redaksjonen til kulturavdelingen i NRK.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

NRKSs styre har vedtatt et budsjett for 2002 med en kostnadsramme på 3,3 milliarder kroner. Dette innebærer at både KORK og Alltid Klassisk er rettet – i hvertfall fram til neste budsjettår. Budsjettet har et underskudd på hele 95 millioner, noe styret i NRK er svært lite fornøyd med. I følge kringkastingssjef John G. Bernander skyldes underskuddet økning i strømutgifter, innføring av merverdiavgift og musikkrettigheter. NRK må derfor til med kraftige sparetiltak.

Til sammen skal 72 millioner slankes vekk fra utgiftssiden, men foreløpig har altså både KORK og Alltid Klassisk sluppet unna sparekniven. Videre sparetiltak vil bli innført ved neste budsjettforhandling, og styret i NRK tar sikte på å få regnskapet i balanse i 2003.

Alltid Klassisk-redaksjonen skal flyttes til kulturavdelingen i NRK, men i følge Bernander er dette ikke et sparetiltak.

— Kanalen flyttes fordi den nå er ute av kuvøse-stadiet. Da Alltid Klassisk ble opprettet var det den første digitale radioen i vår del av verden som også representerte en mulighet til å prøve ut nye måter å presenterer musikk på, forteller Bernander til NRKs nettsider.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev