all Ears - plakat 2007 (all-ears.no)

All Ears slipper program, konsert på Fabrikken

All Ears – festivalen for improvisert musikk i Oslo – markerer årets programslipp med konsert på Fabrikken ved Akerselva førstkommende torsdag. Det er styret selv som vil underholde publikum. Det er Kjetil Møster, Maja Ratkje, Lasse Marhaug og Paal Nilssen-Love som står på scenen. Neste uke vil den kritikerroste festivalen persentere artister som Ikue Mori, Lol Coxhill, Moha! og Mats Gustafsson.

Kalender

Styret i all Ears markerer offisielt programslipp for festivalen 2007 med konsert på fabrikken ved Blå 4. januar. Bandet består da av Kjetil Møster, Maja Ratkje, Lasse Marhaug og Paal Nilssen-Love. Man kan vente et spenstig sett musikk fra noen av landets mer interessante musikere og støymakere:

 
Maja Ratkje: elektronikk, vokal; Lasse Marhaug: elektronikk; Kjetil Møster: saxofoner; Paal Nilssen-Love: trommer og perkusjon.
 
Programmet kan vel også sies å være av det spenstige slaget. Blant årets artister finner vi ymse navn fra Japan, New Zealand, USA, Tyskland, England, Spania, Sverige, Finland og Norge.

Eneste musikere som har opptrått på all Ears fra før er Morten Olsen, Anders Hana, Hild Sofie Tafjord og Mats Gustafsson. Resten er nye bekjente i all ears-sammenheng.

Programmet til all Ears er som følger:

Torsdag 11. januar, Fabrikken, kl. 20:30
— Khan (Ola Høyer, Dag Erik Knedal Andersen, Stian Westerhus)
— Ikue Mori, Else Olsen S
— Motsol (Stine Janvin Motland, Ståle Solberg)
— Incapacitants
 
Fredag 12. januar, Fabrikken, kl. 20:30
— Ikue Mori
— Fumio Tommikawa (Incapacitants, Tommi Keränen)
— Lol Coxhill
— Birchville Cat Motel
 
Lørdag 13. januar, Fabrikken, kl. 20:30
— Kjetil Brandsdal
— Lehn-Lovens duo
— MoHa!
— Hild Sofie Tafjord, Campbell Kneale
 
Søndag 14. januar, Deichmanske Bibliotek, kl. 15:00
— Agustí Fernández
— Mats Gustafsson
 
Søndag 14. januar, Rekord, kl. 20:30
all Ears fest med ad hoc program satt sammen av Anders Hana
 
Artistinfo med tilhørende beskrivelse fra arrangørene:
 
MOHA!
MoHa! er Morten Olsen på trommer og Anders Hana på gitar, to improv-demoner fra Stavanger som med utrettelig turnering verden over og drøssevis av knallbra andre prosjekter (Ultralyd, Phô og Noxagt anyone?) stadig imponerer oss. Norges beste impro-duo? Godt mulig. Uansett på tide at de spiller på All Ears.
 
MOTSOL
…er de friske ferskingene Stine Janvin Motland, vokal og Ståle Liavik Solberg, trommer. De snur gjerne om på konvensjonelle roller i denne uvanlige duoen, og de spiller hovedsaklig akustisk, men flørter like gjerne med det elektroniske domene ved f.eks. å blande inn megafon i klangbildet. Vi har blitt lovet et dynamisk og variert lydbilde.
 
KJETIL D. BRANDSDAL
Da Kjetil D. Brandsdal startet Noxagt som et soloprosjekt i 1999, hadde han allerede gitt ut soloplater i flere år, og regnes fortsatt som en av hovedleverandørene av eksperimentell musikk her til lands. Han har medvirket på et 50-talls utgivelser under diverse mer eller mindre obskure navn.
 
BIRCHVILLE CAT MOTEL/CAMPBELL KNEALE
…fra new Zealand har de siste 15 årene opparbeidet seg en stor fanskare verden over mot å ha etterlatt seg et vell av varme, massive og tunge drone-støy workouts. Vi får oppleve ham solo, som Birchville Cat Motel, og i samspill med Hild Sofie Tafjord, en kobling vi tror blir ren dynamitt! Campbell har tidligere jobbet med folk som Lee Ranaldo (Sonic Youth) og Bruce Russell (The Dead C).
 
INCAPACITANTS
Oslo har tidligere fått smake på det ypperste fra den japanske støy scenen; Merzbow, Hijokaidan og Keiji Haino har spilt her. Nå gjenstår nådestøtet: Incapacitants! Denne duoen, bestående av Fumio Kosakai og Toshiji Mikawa, har holdt på like lenge som overnevnte, men har pga. jobb i det japanske bankvesenet nesten aldri kunnet spille utenfor Japan. Konserten på all Ears blir derfor historisk. Vi skal ikke prøve forsøke å beskrive musikken; den må føles. Kom og opplev det som ifølge Otomo Yoshihide er «the best Japanese noise band.»
 
TOMMI KERÄNEN
Finske Tommi Keränen har tidligere har figurert på all Ears festivalen som DJ Tommi of Finland. Når han spiller egen musikk er det analog old school harsh-noise som gjelder; fresende feedback, misbruk av kontakt-mikrofoner og fuzz-pedaler. Tommi er for finsk musikk hva Matti Nykänen er for finsk uteliv.
 
MATS GUSTAFSSON
Svenske Gustafsson trenger vel ingen introduksjon: en av vår tids mest rocka og innovative saksofonister, som takk og lov bor i nabolandet og beriker oss med besøk flere ganger i året. Men konserten på søndag har ikke Oslo opplevd før; Mats solo og akustisk. For your ears only.
 
KHAN
…er en ung trio basert i Trondheim. Stian Westerhus (gitarer/elektronikk) har vært et navn i vinden i det siste, med flere utmerkelser, bl.a. som årets unge jazzmusiker i bandet Puma. Ola Høyer (kontrabass) og Dag Erik Knedal Andersen (trommer) er fortsatt studenter ved Jazzlinja i Trondheim, men utviser en uredd holdning overfor etablerte genrebegreper som mange fullbefarne musikere burde misunne dem.
 
THOMAS LEHN – PAUL LOVENS
Denne godt etablerte duoen er en målestokk for det ypperste innen europeisk improvisasjon. Med mikroskopisk presisjon trigger Lehn og Lovens hverandre i et lydbilde som spenner fra auditivt kaos til stram timing. Disse karene er langt fra ukjente størrelser, Lovens (trommer og perkusjon) er hva vi kan kalle en mester innen faget, han har konsentrert seg om det frie uttrykk siden 1969! Lehn på sin side har gitt synthesizeren en ny era, og han har et liveuttrykk og en tilstedeværelse som får selv den modigste musiker til å miste munn og mæle.
 
LOL COXHILL
80 gammel er saksofonisten Lol Coxhill fremdeles en av de frieste improvisatørene. Gjennom et langt liv som musiker har han turnert og spilt med ufattelig mange, rock og blues, film og teater, men også med Trevor Watts ‘Moire Music’, The Spontaneous Music Ensemble, og AMM. Han har alltid gått sin egen vei, det er en holdning vi verdsetter høyt, og det er nylig utkommet en bok som omfatter hans liv som musiker.
 
IKUE MORI
Ikue startet sin musikalske karriere som trommis i no wave-bandet DNA, og har idag endt opp som virtuos laptopartist. Hun spiller jevnlig med storheter som John Zorn og Mike Patton, Jim O’Rourke og Kim Gordon, og hun har en nydelig duo Phantom Orchard med Zeena Parkins. Dette er første gang Ikue Mori spiller solo i Oslo, og vi er utrolig stolte av å kunne presentere henne på All Ears! Ikue er fra Japan, men hun bor i New York.
 
ELSE OLSEN S
…har imponert oss med sin egenart, sitt talent og sin presisjon. Utganspunktet er et piano som prepareres, det vil helt enkelt si at man dytter masse fremmedlegemer inn blant strengene. Tilbury var inne på liknende teknikker under forrige festival. Men Else er Else, og hun spiller like gjerne komponert som improvisert musikk.
 
HILD SOFIE TAFJORD
Hild er ingen overraskelse for oss. Det er ikke mange som kan påberope seg å være unike i sitt valg av instrumentarium og spillestil, men norske Hild S. Tafjord er antakelig den eneste i verden som trakterer kombinasjonen waldhorn og støy.
 
AGUSTÍ FERNÁNDES
Mallorca forbindes ikke vanligvis med fri-improvisert piano, men der er han født, Agustí Fernándes. Nå bor han i Barcelona hvor han underviser i improvisasjon når han ikke spiller konserter, komponerer eller er på turne. Tidligere samarbeidspartere som Tom Cora, Evan Parker, Butch Morris, Peter Kowald. Mat Maneri, William Parker, Susie Ibarra, Matthew Shipp, Assif Tsahar og John Butcher. Vi skal først og fremst høre ham solo, akustisk. Og blant plateutgivelsene finner vi allerede en duoplate med Mats G., så får de likesågodt leve opp til den også.

All Ears er Lasse Marhaug, Maja S.K. Ratkje, Kjetil Møster og Paal Nilssen-Love. Styrets konsert på Fabrikken torsdag begynner klokken 20, og ikke klokken 21 som tidligere annonsert.

Festivalen er støttet av Norsk Musikkfond, Fond for Utøvende Kunstnere, Fond for Lyd og Bilde, Norsk Kulturråd, Oslo Kommune og Norsk Jazzforum. For ytterligere informajson: www.all-ears.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis i klaver

Norges musikkhøgskole (NMH)

Innholdsprodusent digital formidling

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Ung i Kor Nord

Kommunikasjonssjef

Stormen Konserthus KF

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev