Lisa Dillan, 2005 (foto: Geir Dillan)

All Ears 12. – 15. januar; konsert og programslipp på Blå 5. januar.

All Ears er en musikerdrevet festival for improvisasjonsmusikk, og ble sparket i gang av Paal Nilssen-Love i 2002. Maja Ratkje, Lasse Marhaug og Kjetil Møster er Nilssen-Loves samarbeidspartnere, og disse fire har offisielt programslipp med konsert på Blå torsdag 5. januar. Disse fire skal ikke gjøre konserter på festivalen forøvrig.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

For et år siden var festivalen blant de første til å markere hundre års selvstendighet med tilnavnet Unionsfestivalen. Da ble det arrangert konserter i Stockholm og Oslo under All Ears-banneret, og på plakaten stod norske og svenske musikere. Årets utgave av festivalen er også den første til markere en retur til normalen etter unntaksåret 2005. Det betyr at All Ears i år skilter med et mer internasjonalisert program som kan fungere som en miniutgave av ”hvem er hvem”, i europeisk fri-improvisasjon, japansk støy, og den skandinaviske syntesen av disse.

Gjennom sine engasjement i AMM, Evan Parker, og Globe Unity Orchestra kan John Tilbury (piano), John Butcher (saksofon) og Paul Lytton (trommer) alle karakteriseres som nestorer i britisk improvisasjonsmusikk. På All Ears gjør de hver sine solokonserter, i tillegg skal Butcher og Lytton opptre i en kvartett med Otomo Yoshihide (gitar) og danske Per Friis Nielsen (bass).

Yoshihide har tidligere improvisert og laget støy på Kongsberg Jazzfestival, og foruten kvartett konserten har Yoshihide med seg kollega Sachiko M i duoen Filament. Fra Japan kommer også Hijokaidan, et av de mest lengstlevende støyprosjektene fra Japan ved siden av Merzbow. Kjernemedlemmene Jojo Hiroshge (gitar) og Junke (vokal) representerer Hijokaidan på All Ears-festivalen.

Skandinaviske representanter er, foruten tidligere nevnte Friis Nilsen, lydkunstneren Daniel Skoglund, cellisten Amit Sen og altsaksofonisten Magnus Granberg fra Sverige, samt støymplatesnurrer DJ Tommi fra Finland.

Norge representeres av Sten Ove Toft, Lisa Dillan, Per Gisle Galåen og Ketil Gutvik. Støystorbandet Norwegian Noise Orchestra skal opptre festivalfesten og inviterer til ”ukontrollert jam”, ifølge programkomiteen.

Les mer om All Ears på denne siden. Her finnes dag til dag-programmer, biografier/presentasjoner på artistene, og generell festivalinformasjon.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Krafttak for sang

Fagkonsulent

Folkeakademienes landsforbund – Sang i eldreomsorgen

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev