Pilota.fm2

Aktuelle, elektroniske piloter

I Bergen sitter en gjeng som kaller seg piloter, trollopeder og trollofonikere. Sammen lager de en nettside som krever åpne ører og en utpreget sans for nye toner. Et nytt nummer av Pilota.fm er ute.

Kalender

Trollopeder og trollofonikere. Bak de antikvariske tittlene som henspeiler på en tid da sporvognshallene i Bergen ble fylt av elektriske busser, såkalte trollyer, skjuler det seg en gjeng samtidsmusikk-engasjerte ildsjeler. Høstens utgave av Pilot.fm er det Phonophani og Nicholas H. Møllerhaug som står ansvarlig for. Utgaven inneholder blant annet et intervju med ARM, live-dekning fra sommerens Safe As Milk-festival og intervju med ParEgon-redaktør Øyvind Torvund. I tillegg presenteres anmeldelser av blant annet Sack und Blumm og Lesser.

— En av tankene bak Pilota er å kunne presentere live musikk på nettet, det vil si å kunne legge ut lyd direkte fra mikrofonen, ikke via en cd. Liveopptak er derfor noe vi kommer til å jobbe enda sterkere med i tiden som kommer. Sitter noen på gode konsertopptak som de mener passer inn i vår profil, må de gjerne sende dem til oss slik at vi kan legge dem ut til alles glede og fornøyelse, oppfordrer Møllerhaug.

Pilota sitter allerede på en god del lydklipp som de kommer til å jobbe med i tiden som kommer. Dette betyyr at du i tiden som kommer kan finne mange unike lydkllipp i nettsidens atkiver. Men allerede i dag har arkivet mye spennende å by på, blant annet intervju med Matmos og Arne Nordheim, anmeldelser og studentradio-programmet RadioPlingPlong, som blant annet kan skilte med et spesialprogram om John Cage.

Siste nummer av Pilota.fm finner du her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev