Karl Seglem 2004 (med horn) Foto: Ketil Jacobsen

Aktivt år for Karl Seglem: Turné, plater og DVD.

Interessen for Karl Seglems musikk ser ut til å være stor i utlandet. Han turnerer Tyskland i mars, etterfulgt av en større Europaturné til høsten. Samtidig er den aktive artisten allerede i gang med innspillingen av et nytt soloalbum, DVD samt en ny diktplate i samarbeid med Jon Fosse.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Interessen for Karl Seglems musikk ser ut til å være stor også utenfor landets grenser. En Tysklandsturné i mars følges av en omfattende utenlandsturné i november i år. Etter forespørsel fra konsertarrangører og turnéplanleggere vil denne legges til Tyskland, Frankrike og Portugal.

Turneen blir lanseringsturné for et nytt album og en tyskprodusert DVD om Seglems musikk. DVDen er en reise gjennom Norge og Tyskland i skjæringspunktet mellom dokumentar og rene konsertopptak.

Filmen er produsert av tyskeren Jan Hinrichs og Dagobert Böhm (Ozella Music) som fulgte saksofonisten til Vestlandet, og på en lengre turne i Tyskland i fjor høst.

Det nye albumet blir en oppfølger til Spellemann-nominerte «Femstein» (2004). «Femstein», som er i grenseland mellom verdensmusikk og jazz med norske røtter, høstet mange lovord da det kom og har pr. i dag solgt over 3000 eksemplarer.

Seglem går solo

— Det er det beste platesalget jeg har opplevd. Noe som selvsagt er veldig inspirerende å tenke på når vi nå er i gang med nytt album og forbereder nye konserter og turneer utenlands, sier Seglem.

Seglem ser frem til flere konserter også i Norge utover våren. Det blir konserter med kvintett i Oslo på Cosmopolite 3. mars og i Tønsberg 4. mars, trioturné i Tyskland i mars, Maijazz i Stavanger, Nattjazz i Bergen og Dei Nynorske Festspela i juni. Sistnevnte med et bestillingsverk for utvidet besetning, med blant andre Berit Opheim på vokal og bukkehornblåserne Jørn Simenstad og Eilif Gundersen.

Seglem gir uttrykk for at bestillingsverk både er morsomt og utfordrende. Han anser likevel vårens største utfordring for å være en solokonsert med to bukkehorn, Mac og diverse elektroniske effekter på StåOppJazz i Bergen 1. april.

Samarbeid med Jon Fosse

Senere på året er Karl Seglem klar med en ny utgivelse i samarbeid med forfatteren Jon Fosse. CD’en – som ganske enkelt heter «Dikt» betegnes som en reise inn i Jon Fosses poesi der dikteren selv leser til Karl Seglem musikk. Utgivelsen er en oppfølger til «Prosa» som kom i 1996. CD’ene blir utgitt som en samlet gavepakning senere i år.

Konserter i Norge

03.03 Oslo, Cosmopolite

04.03 Tønsberg, Spiret

01.04 Solokonsert, StåOppJazz Bergen

11.05 Maijazz

02.06 Nattjazz

22.06 Dei Nynorske Festspela, Tingingsverk urframføring

Turnerute for Tyskland: trio med Nikolai Ivanov og perkusjonisten Harald Skullerud:

07.03. Bremen, Sendesaal Radio Bremen

08.03. Wendland, Kuesten-Reitze

09.03. Kuesten-Reitze Nordlys Tenne

10.03. Paderborn, WeltJazzNacht

11.03. Körle b. Kassel, Grüne Harfe

12.03. Berlin, A-trane

Tysklandsturneen er støttet av UD og Norsk Kulturråds ensemblestøtte.

Mer info om Karl Seglem finner på hjemmesiden til NORCD.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev