Røros er Norges beste kulturkommune slik norsk kulturindeks teller det. Her fra en forestilling på Vinterfestspill i Bergstaden. (Foto: Vinterfestspill i Bergstaden)

Norsk kulturindeks: Røros på topp

Hvor høyt skårer din kommune på antall kulturarbeidere, kunstnere, tilskudd til kunst og konserter og forestillinger? Norsk kulturindeks er her med full opptelling.

Kalender

Konsert: Palette

20/06/2024 Kl. 19:30, Døren (og baren) åpner kl. 18:30

Oslo

The Handover // Becco

20/06/2024 Kl. 20

Oslo

Salif Keita-konsert

21/06/2024 Kl. 19.30

Viken

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Etter mange år med undersøkelser fastslår Telemarksforsking at Røros er Norges uovertrufne kulturkommune. Kommunen scorer høyt i alle kategorier, skriver forskerne.

Norsk kulturindeks er en årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommuner. Hvert år siden 2011 har Telemarkforsking rangert kommunene i Norge med bakgrunn i en rekke datakilder. Kommunene rangeres i ti kategorier samt en samlet rangering som er summen av disse ti.

Etter at de gjorde om metoden for rangering ble introdusert har også Oslo befestet sin plass helt i toppen av kulturindeksen. Finn din kommune og kriteriene her.

 

Mørkeblått er fargen for de kommunene som rangeres høyest av Norsk kulturindeks. (Foto: Telemarksfosking/faksimile)

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.