Samantha Lynch og samboeren Michael-Marco Simonsen i We are better now, som har verdenspremiere på Operataket 15. juni (Foto: Erik Berg)

Operaen åpner med ballett på taket og sommerkonsert på Hovedscenen

– Etter tre måneder med stengte dører gleder vi oss til at publikum igjen får komme til oss. Det blir en forsiktig gjenåpning, i trygge rammer. Sammen skal vi ta operahuset tilbake, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen og den nye operasjefen, Randi Stene.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Danser verdenspremiere på taket
Fra 15. juni spiller Den Norske Opera & Ballett forestillinger for 200 mennesker om gangen.
Samme kveld er det verdenspremiere på nasjonalballettens forestilling We are better now på Operataket, en forestilling skapt av Marit Moum Aune. Historiene er dansernes egne, forteller Operaen i en pressemelding, og de er hentet fra de helt spesielle ukene denne våren: Publikum møter blant annet det forventningsfulle brudeparet, det nyforelskede paret som er kastet inn i tosomheten, og den amerikanske danseren som er desperat etter å få reise hjem til New York. Forestillingen spilles 15., 16. og 17. juni.

I Operaens Sommerkonsert 16., 18. og 19. juni skal Nasjonaloperaens solister og kor fylle Hovedscenen med sang, melder Operaen. 200 publikummere à tre runder får smakebiter fra sesongen 20/21; fra det klassiske repertoaret til det nyskrevne. Operaorkestret spiller under dirigent James Gaffigan.

Foajeen, kafeen og restauranten i Operahuset vil også åpne for besøkende, opplyser de.

Operaen på turné i koronatiden
Mens Operaen har holdt stengt, har både nasjonalballetten og operasangerne reist ut og oppsøkt publikum som ellers har få eller ingen mulighet til å oppsøke Operaen eller andre kunst- og kulturarenaer.

Siden begynnelsen av mai har over 20 sykehjem og et fengsel i Oslo opplevd forestillingen Nasjonalballetten kommer!, noe Operaen beskriver som en suksess som nå utvides med turné til Østfold, Innlandet og Vestland. Operasangerne reiser i følge Operaen også på turné i ukene før sommerferien.

Operaen hjem i stua
En filmatisk ballettopplevelse live fra Hovedscenen blir det 11. juni, da filmregissørene Emilie Norenberg og Haakon Mathiesen møter koreografene Melissa Hough og Lucas Lima og ti av Nasjonalballettens dansere. Kvelden er også en avskjed med fem av danserne som denne våren går av med pensjon, forteller Operaen.

Operaen fortsetter sine digitale sendinger og programmer en liten stund til, følg med på deres hjemmesider for info om blant annet Tirsdagskonserten og Sang hver dag.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev