Kilden (Foto: Anders Martinsen)

Kristiansand: Stenger også salen nå

Det forventes ytterligere avlysninger i konsert-Norge nå. Nå melder også Kilden i Kristiansand at de spiller for tom sal, men med digital løsning.

Kalender

Kilden stenger for publikum, men strømmer Nyttårskonserten til alle. Det skriver Kilden teater og konserthus i en pressemelding til Ballade – etter at de i går var eneste «lysglimt» blant eksemplene på scener – de trodde de kunne holde åpent også med nye, strengere anbefalinger fra regjeringa.

Smittesituasjonen i Kristiansand, og nye anbefalinger fra lokale myndigheter gjør at Kilden nå gjennomfører Nyttårskonserten 2021 uten publikum, men strømmer den i stedet ut til alle, gratis på YouTube.
– Siden mars har vi forholdt oss til gjeldende regler og anbefalinger både fra nasjonale og lokale myndigheter. Da Kristiansand kommune nå endret holdning, grunnet en forverret smittesituasjon i Kristiansand, var det riktig av oss å avlyse, sier direktør i Kilden teater og konserthus, Harald Furre, i en epost til Ballade.no.
De nasjonale koronatiltakene åpnet for gjennomføring av innendørs-arrangementer med inntil 200 publikummere på fastmonterte stoler. Først hadde Kilden planer om å gjennomføre de kommende konsertene, med ytterligere sikkerhetstiltak, men nå har ledelsen bestemt å gjennomføre på en annen måte:
– Vi kommer til å spille konserten, uten publikum. Denne vil vi nå dele med hele regionen gjennom vår YouTube-kanal, fredag kveld klokken 19.30. Vi håper dette kan være et plaster på såret til de som hadde billetter, og en fin bonus til innbyggere, sier Furre.

Les også: Trist, nytt konsert-år

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) har i år invitert multiinstrumentalisten og entertaineren Stian Carstensen (Farmers Market) som konferansier, og det er den prisvinnende dirigenten Peter Szilvay som leder orkesteret gjennom kvelden. Szilvay vant i fjor Kritikerprisen sammen med Rolf Gupta og KSO for fremføringen av Jordens Sang i 2019.
Samtlige publikummere som hadde billetter til konsertene, vil bli kontaktet. Nyttårskonserten 2021 i Kristiansand strømmes her fredag 8. januar klokken 19.30.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev