Kulturminister Raja (V) og helseminister Høie (H) presenterer forsiktige åpninger for publikumsarrangement, de gjelder fra 12. oktober (Foto: Skjermbilde regjeringen.no)

Høie åpner for publikum opp til 600

KORONAAVSTAND PÅ KONSERT: Opp til 600 publikummere utendørs, og ett fast sete i mellom hver innendørs publikummer. Regjeringa lemper litt på arrangementsbegrensningene fra 12. oktober.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

På en presekonferanse nå onsdag sier regjeringa, ved helseminister Bent Høie, kulturminister Abid Raja og statsminister Erna Solberg at de lemper på noen av de nasjonale reguleringene for arrangement. Konserter og andre kulturarrangement har siden i vår hatt tak på maks 200 publikummere.

Reglene for arrangement nå er fortsatt én meter i mellom hver publikummer – det nye er at det kan være litt mindre i saler med faste seter:
– Eller ett ledig fastmontert sete, sier Høie på pressekonferansen. Unntak er stadig de som er i samme husstand/samme kohort.

– Jeg er glad for at vi gjør noe med seteinndelingen i fastmonterte saler. Fra 12. oktober er ett sete ledig mellom hver publikummer tilstrekkelig. Dette vil bety mye for mange kulturarrangører. Hittil har det mange steder måttet være to seter, beskriver kultur- og likestillingsminister Abid Raja.
antallet 200 ligger fast. I tillegg åpner vi for utendørs arrangement opp til 600 personer, fordelt på 200-kohorter. Dette er en forsiktig liberalisering fra 12. oktober.

Raja sier også at
– Vi vurderer å åpne opp for 600 publikummere innendørs etter smittesituasjonen. Dette kommer vi tilbake til. Raja antyder at de kan se på dette i løpet av noen uker.
– Regjeringa ønsker å komme tilbake til normalen.

– Den beste nyheten i dag er at konsert- og kulturhusene med fastmonterte seter nå kan plassere folk på annethvert sete. Det betyr mye for deres mulighet til å faktisk arrangere noe igjen. Det sier Tone Østerdal i Norske konsertarrangører (NKA) til Ballade.no mens hun følger pressekonferansen.
– Nå som vi er på full vei inn i senhøsten og vinteren ser jeg ikke for meg at åpninga for 600 utendørs får den store betydninga, men vi merker oss at Abid Raja soer at de vil vurdere en lignende løsning innendørs på sikt. En slik endring kan ikke komme for tidlig, mener Østerdal.

Både Høie og Raja tar forbehold om lokale, strengere smittevernregler der smittesituasjonen krever dette. De har i skrivende stund ikke kommentert stående publikum.

Samtidig snakket kultur- og likestillingsminister Abid Raja at breddeidretten for voksne åpner igjen, etter å ha vært stengt siden 12. mars.
– Vi tar sikte på å lempe på karantenebestemelsene for innreisende deltakere på internasjonale arrangement, sier han om idrettsarrangement.

Følg pressekonferansen her:

Publisert av Kulturdepartementet (Norge) Onsdag 30. september 2020

Onsdag opplyste også helsemyndighetene at det er mange mørketall i smitteutbredelsen i Europa.

 

Saken oppdateres.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev