Skjermbilde fra videoen til Syng ut!, der hundrevis av barn fra hele landet har sendt inn sine bidrag til Skolenes sangdags virtuelle kor (Foto: Ballade)

Landets største virtuelle skolekor

Feiringen av Skolenes sangdag blir skjøvet til neste år, men hundrevis av barn fra landet rundt har deltatt i det som antakelig er Norges største virtuelle skolekor. Se videoen her!

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Tirsdag 19. mai ble videoen lansert, der barn fra hele landet har bidratt med sang og dans til en allsang i musikkvideoformat. Videoen er et ledd i den alternative markeringen av Skolenes sangdag. Vanligvis feires dagen i Oslo Konserthus, der Oslo-Filharmonien spiller opp til et kor av tusen barnestemmer, en konsert som strømmes til hundrevis av skoler over hele landet.

I år forskyves altså Skolenes sangdag 2020 til våren 2021 på grunn av koronaviruset, melder arrangørene, Musikk i skolen, Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang.
– Vi har derfor invitert alle skoler i hele landet til å delta på vår alternative markering, forteller Musikk i skolen i en pressemelding til Ballade. – Vi har i perioden med hjemmeundervisning invitert store og små til å delta i Norges største virtuelle skolekor. Koret settes sammen av innsendte videoer hvor flere hundre elever fra hele landet synger og danser «Syng ut!».

«Syng ut!» er årets Skolenes sangdag-låt, og den er spesialskrevet av John Vinge, kjent blant annet fra Sangfoni og Fantorangen. Låta er spilt inn i Propeller Music Division’s studio i Oslo, og Pure Content har produsert musikkvideoen. Musikkvideoen hadde premiere tirsdag 19. mai, og her kan du se den i sin helhet:

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev