Skjermbilde fra videoen til Syng ut!, der hundrevis av barn fra hele landet har sendt inn sine bidrag til Skolenes sangdags virtuelle kor (Foto: Ballade)

Landets største virtuelle skolekor

Feiringen av Skolenes sangdag blir skjøvet til neste år, men hundrevis av barn fra landet rundt har deltatt i det som antakelig er Norges største virtuelle skolekor. Se videoen her!

Kalender

Cikada RBK + EAU

23/10/2020 Kl. 18:30

Oslo

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

25/10/2020 Kl. 20:00

Viken

Tirsdag 19. mai ble videoen lansert, der barn fra hele landet har bidratt med sang og dans til en allsang i musikkvideoformat. Videoen er et ledd i den alternative markeringen av Skolenes sangdag. Vanligvis feires dagen i Oslo Konserthus, der Oslo-Filharmonien spiller opp til et kor av tusen barnestemmer, en konsert som strømmes til hundrevis av skoler over hele landet.

I år forskyves altså Skolenes sangdag 2020 til våren 2021 på grunn av koronaviruset, melder arrangørene, Musikk i skolen, Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang.
– Vi har derfor invitert alle skoler i hele landet til å delta på vår alternative markering, forteller Musikk i skolen i en pressemelding til Ballade. – Vi har i perioden med hjemmeundervisning invitert store og små til å delta i Norges største virtuelle skolekor. Koret settes sammen av innsendte videoer hvor flere hundre elever fra hele landet synger og danser «Syng ut!».

«Syng ut!» er årets Skolenes sangdag-låt, og den er spesialskrevet av John Vinge, kjent blant annet fra Sangfoni og Fantorangen. Låta er spilt inn i Propeller Music Division’s studio i Oslo, og Pure Content har produsert musikkvideoen. Musikkvideoen hadde premiere tirsdag 19. mai, og her kan du se den i sin helhet:

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Fagansvarlig

Norsk jazzforum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev