Skjermbilde fra videoen til Syng ut!, der hundrevis av barn fra hele landet har sendt inn sine bidrag til Skolenes sangdags virtuelle kor (Foto: Ballade)

Landets største virtuelle skolekor

Feiringen av Skolenes sangdag blir skjøvet til neste år, men hundrevis av barn fra landet rundt har deltatt i det som antakelig er Norges største virtuelle skolekor. Se videoen her!

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Tirsdag 19. mai ble videoen lansert, der barn fra hele landet har bidratt med sang og dans til en allsang i musikkvideoformat. Videoen er et ledd i den alternative markeringen av Skolenes sangdag. Vanligvis feires dagen i Oslo Konserthus, der Oslo-Filharmonien spiller opp til et kor av tusen barnestemmer, en konsert som strømmes til hundrevis av skoler over hele landet.

I år forskyves altså Skolenes sangdag 2020 til våren 2021 på grunn av koronaviruset, melder arrangørene, Musikk i skolen, Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang.
– Vi har derfor invitert alle skoler i hele landet til å delta på vår alternative markering, forteller Musikk i skolen i en pressemelding til Ballade. – Vi har i perioden med hjemmeundervisning invitert store og små til å delta i Norges største virtuelle skolekor. Koret settes sammen av innsendte videoer hvor flere hundre elever fra hele landet synger og danser «Syng ut!».

«Syng ut!» er årets Skolenes sangdag-låt, og den er spesialskrevet av John Vinge, kjent blant annet fra Sangfoni og Fantorangen. Låta er spilt inn i Propeller Music Division’s studio i Oslo, og Pure Content har produsert musikkvideoen. Musikkvideoen hadde premiere tirsdag 19. mai, og her kan du se den i sin helhet:

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev