Fra Kirsten Flagstad Festival 2019 (Foto: Erik Nordby)

Kirsten Flagstad Festival flyttes til 2022

– Best når publikum kan være til stede i salen, sier operafestivalen og avlyser i 2021.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Festivalen på Hamar som bærer Norges operastjernes navn håpet lenge at de skulle få til en festival sommeren 2021. Kirsten Flagstad Festival skriver nå at de ser på økende smittetall, avlysninger i kulturbransjen og anbefaling om å ikke ta i mot publikum fra andre kommuner, som gjør at styret i Kirsten Flagstad Festival har besluttet å flytte årets festival til neste år.

Den klassiske vokalfestivalen beskriver at det var planlagt en hybrid med vanlige konserter med publikum i salen i tillegg:
– Vi ville filme noen av konsertene slik at mange av Kirsten Flagstads entusiastiske tilhengere skulle få en del av festivalen.

Festivalen beskriver for eksempel at de allerede har flyttet en opera for barn, som skulle vært satt opp på Stortorget i Hamar: barna får ikke krysse kommunegrensene slik at de får øvd. Og all planleggingen tar tid.
– Grunnen til at Kirsten Flagstad Festival velger ikke å arrangere en ren digital festival slik som i fjor, er at arrangementer er best når publikum kan være til stede i salen. Det er også mindre interesse for digitale konserter i år sammenliknet med da koronapandemien brøt i fjor. Det skriver festivalsjef Gjøril Songvoll i en epost.

Bllettkjøpere vil bli kontaktet og ønsket velkommen tilbake til neste år.

– Kirsten Flagstad Festival gleder seg til å invitere store, internasjonale artister fra andre land til Hamar slik at et entusiastisk publikum skal få oppleve sang av ypperste klasse sammen med mange hundre andre på Stortorget i Hamar i juni 2022. Festivalen lover også en rekke andre, flotte konserter, foredrag, filmer og intervjuer for både store og små, skriver Songvoll.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.