Fra Kirsten Flagstad Festival 2019 (Foto: Erik Nordby)

Kirsten Flagstad Festival flyttes til 2022

– Best når publikum kan være til stede i salen, sier operafestivalen og avlyser i 2021.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

Festivalen på Hamar som bærer Norges operastjernes navn håpet lenge at de skulle få til en festival sommeren 2021. Kirsten Flagstad Festival skriver nå at de ser på økende smittetall, avlysninger i kulturbransjen og anbefaling om å ikke ta i mot publikum fra andre kommuner, som gjør at styret i Kirsten Flagstad Festival har besluttet å flytte årets festival til neste år.

Den klassiske vokalfestivalen beskriver at det var planlagt en hybrid med vanlige konserter med publikum i salen i tillegg:
– Vi ville filme noen av konsertene slik at mange av Kirsten Flagstads entusiastiske tilhengere skulle få en del av festivalen.

Festivalen beskriver for eksempel at de allerede har flyttet en opera for barn, som skulle vært satt opp på Stortorget i Hamar: barna får ikke krysse kommunegrensene slik at de får øvd. Og all planleggingen tar tid.
– Grunnen til at Kirsten Flagstad Festival velger ikke å arrangere en ren digital festival slik som i fjor, er at arrangementer er best når publikum kan være til stede i salen. Det er også mindre interesse for digitale konserter i år sammenliknet med da koronapandemien brøt i fjor. Det skriver festivalsjef Gjøril Songvoll i en epost.

Bllettkjøpere vil bli kontaktet og ønsket velkommen tilbake til neste år.

– Kirsten Flagstad Festival gleder seg til å invitere store, internasjonale artister fra andre land til Hamar slik at et entusiastisk publikum skal få oppleve sang av ypperste klasse sammen med mange hundre andre på Stortorget i Hamar i juni 2022. Festivalen lover også en rekke andre, flotte konserter, foredrag, filmer og intervjuer for både store og små, skriver Songvoll.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rektor

Rana kulturskole

Kantor/ kirkemusiker

Kongsberg kirkelige fellesråd

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev