Carl Høgset (Foto: Christian Hatt)

Minneord om Carl Høgset

Musiker, kordirigent og stifter av kammerkoret Grex Vocalis, Carl Høgset, er død, 79 år gammel. Som dirigent gikk han rett på nerven, rett i hjertet, alt annet var ubetydelig, skriver Ane Carmen Roggen i dette minneordet om den engasjerte læremesteren.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Carl Høgset stiftet kammerkoret Grex Vocalis i 1971, som han dirigerte helt fram til koret la ned i september 2019. – Det er Grex Vocalis som er blitt mitt store livsverk. Jeg vil gjerne avslutte det selv, og det gjør jeg sammen med mine sangere i koret søndag 22. september for en fullsatt sal i Operaen, fortalte Høgset den gangen. Carl Høgset døde natt til 3. juni 2021. Grex Vocalis vant Spellemannprisen tre ganger, senest i 2006. Høgset ble utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats i norsk musikkliv, og ble i 2018 tildelt den internasjonale korprisen «Una Vita Per La Direzione Corale» for sin livslange innsats innen kor, melder NRK. (Redaktørs kommentar)

 

Av Ane Carmen Roggen, sanger og leder av Riksscenen
 

Dette ble en veldig spesiell dag. En hjørnestein i huset ble borte.

Ikke så mange får oppleve å ha en ekte læremester i livet. Som vier hele sitt liv til å følge opp sin gjerning og sin flokk. Åpner sitt hjem til nær sagt alle døgnets tider, underviser med uendelig tålmodighet til stadig nye generasjoner.

Jeg kan framkalle nesten uendelig mange minner av Carl. Brennende engasjement og skjelmsk humor. Våre stemmer som forhandler lett om intonasjonen på en durters (Carl la seg enda litt lavere). Som dirigent gikk han rett på nerven, rett i hjertet, alt annet var ubetydelig.

Vi er mange som bor i dette huset, Carl. Som møtte deg i unge år og fant et fundament som bar oss videre gjennom livet. Du sitter dypt i oss, i våre stemmer og i våre sinn. Vi skal skåle for deg i fin, spansk brandy og dele minner om deg igjen og igjen, slik vi alltid har elsket å gjøre.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev