Eldbjørg Raknes, 2004

Vinterjazz 2005: Varm jazz i en kald tid

Norsk jazzforums medlemsklubber slår seg igjen sammen, stenger mørke og kalde vinternetter ute og tilbyr publikum over hele landet kvalitetsjazz som varmer. I løpet av ti dager i januar/februar arrangeres Vinterjazz med hele 60 konserter – og med utøvere som Elødbjørg Raknes, Tord Gustavsen Trio, TUB Quartet og Trondheim Jazzorkester. Nils Petter Molvær skal dessuten ut på soloturné med et rykende ferskt bestillingsverk for Rikskonsertene

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Camilla Slaattun Brauer, informasjonsleder, Norsk Jazzforum

Norsk jazzforums medlemsklubber slår seg igjen sammen, stenger mørke og kalde vinternetter ute og tilbyr publikum over hele landet kvalitetsjazz som varmer. I løpet av ti dager i januar/februar arrangerer Vinterjazz over 60 konserter og kan stolt presentere noen av Norges beste jazzmusikere; Bergen Jazzforum presenterer en sjelden og høyt etterspurt konsert med JøKleBa under Finsejazz; Nils Petter Molvær (solo) skal ut på turné med et rykende ferskt bestillingsverk for Rikskonsertene; Norsk jazzforum har en landsdekkende turné med Eldbjørg Raknes’ Tingeling; Tord Gustavsen Trio legger ut på veien under Vinterjazz; Sørnorsk Jazzsenter arrangerer turné med TUB Quartet m/Hilde Marie Kjersem på Sørlandet; Trondheim Jazzorkester reiser fulltallige til Norges største byer sammen med Maria Kannegaard og Eirik Hegdal; Bossa Nordpå gjør Nord-Norge. Fullstendig program skal nå ha blitt lagt ut på www.vinterjazz.no.

Vinterjazz
Norsk jazzforum arrangerte Vinterjazz for første gang i 2004. Vinterjazz er en ti-dagers landsdekkende markering av jazz, og skal være med på å løfte fram de lokale jazzklubbene som samlet presentere mangfoldet og bredden innen norsk jazzmusikk. Den store deltakelsen blant Njfs medlemsklubber, samt interessen fra jazzmusikere, viser tydelig engasjementet rundt om i landet og understreker tanken bak; å sette fokus på aktiviteten som finnes på lokalt plan. Denne kollektive markeringen av norsk jazz skal være kilde til inspirasjon og entusiasme blant jazzklubbenes ansatte og frivillige. Dessuten skal publikum få muligheten til å oppleve et variert tilbud av kvalitetsjazz over hele landet.

Årets Klubb
Under Vinterjazz vil Norsk jazzforum dele ut prisen Årets Klubb. I 2004 var det Jazzklubben i Ørsta/Volda som mottok prisen på bakgrunn av blant annet et sterkt konsertprogram, effektiv organisering og positive holdninger. Det knytter seg stor spenning til neste års pris, og det er ingen tvil om at klubb-Norge har mange gode kandidater.

Norsk jazzforum

er en interesseorganisasjon som samler det norske jazzmiljøet. Organisasjonen har profesjonelle jazzmusikere, jazzklubber, storband, jazzfestivaler og regionale jazzsentra som medlemmer. Norsk jazzforums primære mål er å bidra til at jazz spres til et bredest mulig publikum i Norge, markere norsk jazz nasjonalt og internasjonalt, samt jobbe for økte bevilgninger til norsk jazz.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev