Trygve Seim (foto: CF-Wesenberg)

Tysk kritikerpris til Trygve Seim

I mai kunne Ballade gjøre kjent at tyske platekritikere hadde kåret «Different Rivers» med Trygve Seim til det beste jazzalbumet det siste kvartalet. Nå er fjæren i hatten blitt enda større for den norske jazzmusikeren, som søndag like godt kunne hente hjem hele Den tyske kritikerprisen for 2001.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

I går reiste Trygve Seim til Bonn i Tyskland for å motta årets Kritikerpris for sin debut-CD «Different Rivers», som distribueres av ECM. Den nybakte kritikeryndlingen opptrer i etterkant av den prestisjetunge prisen både i Tyskland og Frankrike.

Her er juryens uttalelse:

«Melankoli har lenge vært en egen tone i vår tids musikk – uansett genre.

Det er bare én CD som skiller Arvo Pärt fra Alfred Schnittke, fra Jan Garbarek eller Miles Davis. Og fra midten av deres konsentriske sirkler stammer denne platen: Debuten til saksofonisten Trygve Seim, født 1971 i Oslo, primus inter pares (den første blant likemenn) i et lite blåse-ensemble. Hans komposisjoner toner frem i et gåtefullt tvelys mellom jazz og helt ny klassisk musikk som (liketile) øvinger i musikalisk
letthet over blytung jordisk tilværelse.

«Breathe» er et nøkkelstykke på utgivelsen. «Breathe – and you know that you are alive» lyder en av linjene i diktet som den norske sangerinnen Sidsel Endresen resiterer.

Her klinger ren skjønnhet for sorgens skyld, og neppe noe annet sted er melankoliens skjøre følelse blitt fremført så delikat: glassklart i de enkelte stemmene over vart svingende ensembledybde».

Opptrer på Kontinentet
Seim kvitterer for disse vingede ord fra det tyske kritikerkorps med to opptredener på Kontinentet.

Trygve Seim Orchestra vil i oktober og november opptre på festivaler i Tyskland og Frankrike. De to er henholdsvis den 32. tyske jazzfestival i Frankfurt, den 28. oktober 2001, og Nevers D’Jazz, der Seim opptrer 17.november.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev