Tore Flesjø

Tre millioner til Nasjonal Jazzscene

I forslaget til statsbudsjett 2006 som den avtroppende regjeringen la fram i dag, får Nasjonal jazzscene 3 millioner kroner. – Veldig gledelig, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Tore Flesjø. I tillegg får norsk jazz ytterligere 0,5 millioner til formidling av jazz i Norge.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Et samlet norsk jazzmiljø kan i dag juble for en endelig aksept av Nasjonal jazzscene, heter det i Norsk Jazzforums kommentar til statsbudsjettet for 2006.

— Dette har vi jobbet for i mange år, og nå kan vi endelig få fortsette utviklingen av et nasjonalt senter for jazz som skal gi ringvirkninger til hele landet, sier en begeistret Harald Devold, styreleder i Norsk jazzforum. Men han understreker at det likevel er nødvendig med en dobling for å realisere intensjonene med scenen. – Og dette håper vi vil skje gjennom behandlingen av budsjettet i Stortinget.

Nasjonal jazzscene skal være et samlingspunkt for jazzmiljøet, men også jazzaktiviteten nasjonalt må sikres gjennom samarbeide og aktiviteter over hele landet. De siste par årene har Nasjonal jazzscene hatt prøvedrift med støtte fra Norsk kulturråd, men først da jazzscenen fikk 1,5 millioner kroner over revidert nasjonalbudsjett i mai i år, kunne man satse på en permanent etablering.

Denne høsten er Nasjonal jazzscene i full gang på klubben Cosmopolite i Oslo med nyoppussede lokaler, utvidet kapasitet og ikke minst et spennende program. Nyåret skal innledes med åpningen av en mindre klubbscene i kjelleren på Cosmopolite, og med midlene nasjonal jazzscene nå får blir det et enda bedre og tettere program i 2006, heter det i pressemeldingen.

En halv million til formidling av jazz i Norge

Norsk jazzforum er også tilgodesett med en halv million kroner til formidling av jazz i Norge. Organisasjonene har bare det siste året opplevd en enorm økning av aktivitet blant norske jazzmusikere innenfor alle stilretninger.

– Behovet er veldig mye større, men denne bevilgningen kommer godt med. Nå kan vi følge opp den økte aktiviteten blant musikerne, sier Tone G. Martinsen, formidlingsleder i Norsk jazzforum.

Oppfølging fra de rødgrønne

Norsk jazzforum hadde ønsket at også følgende prioriterte saker ble tilgodesett; støtteordning for store jazzensembler med Trondheim Jazzorkester som første satsning, videreutvikling av regionale jazzsentre med Vestnorsk Jazzsenter som knutepunkt, samt satsning på eksport. Nå håper organisasjonen at den nye rødgrønne regjeringen vil følge opp disse sakene i sitt budsjett.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev